Reducerea cotei TVA sau a altor taxe va fi posibila abia dupa ce Romania va imbunatati nivelul de colectare al taxelor si eficienta procesului de colectare, sustine Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania. El este de parere ca acest lucru se va intampla doar pe termen lung, posibil in urmatorii 5 sau 10 ani.
"In urmatorii 5 sau 10 ani sper ca Romania sa aiba o mai buna colectare a taxelor si o eficienta mai ridicata a administrarii pentru ca, astfel, sa se poata reduce cota TVA sau contributiile sociale", a declarat Jeffrey Franks, seful misiunii Fondului Monetar International in Romania.

Practic, FMI admite ca reducerea cotei TVA sau diminuarea CAS nu este posibila in viitorul apropiat, desi Guvernul a incercat sa solicite o scadere a cotelor CAS.

Oficialul FMI a precizat ca nu vede posibila o reducere a taxelor in Romania in 2011 si nici in 2012, cand deficitul bugetar trebuie sa se reduca sub nivelul de 3% din PIB.

Jeffrey Franks a mai adaugat ca FMI a solicitat autoritatilor romane sa fie pastrata stabilitatea fiscala in 2011 si 2012, iar acestea au fost de acord.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri