Multe banci s-au aratat interesate sa cumpere RBS Bank Romania, dar in acest moment nu exista nicio oferta de pret concreta inaintata, a declarat directorul general al institutiei de credit, Johan Gabriels.
"Au existat multi oameni care ne-au sunat si s-au aratat interesati (sa cumpere RBS Romania - n.r.). Ei stiu ca suntem de vanzare pentru ca (actionarii, n.r.) au incercat sa ne vanda in 2009", a spus Johan Gabriels (foto), citat de Mediafax. El a precizat ca discutiile pentru preluarea RBS Bank Romania trebuie purtate direct cu actionarii bancii.

"Singurul lucru pe care il pot spune este ca au fost destul de multe banci care au venit si si-au aratat interesul. Nu stiu ce se va intampla. Nu avem nicio oferta concreta in acest moment, la niciun pret. La cat vreau sa se vanda? Nu stiu, pentru ca nu este treaba mea", a continuat Gabriels.

Intrebat cati clienti a pierdut banca atunci cand grupul RBS a anuntat ca subsidiara din Romania este de vanzare, Gabriels a raspuns ca nu au fost multi clienti care sa renunte la serviciile bancii.

"Nu cred ca am pierdut clienti pentru ca am vizitat majoritatea clientilor, le-am multumit ca au ramas cu noi dupa ce am preluat ABN Amro si au spus lucruri similare: ca mentin relatia cu aceeasi persoana si ca produsele si serviciile nu s-au schimbat", a spus el.

OTP Bank, cea mai mare banca din Ungaria, negociaza preluarea sucursalei RBS din Romania, potrivit unor surse din piata bancara. Grupul RBS, controlat de statul britanic, este prezent in Romania din 2007, cand a preluat operatiunile bancii olandeze ABN Amro, care au trecut in 2008 sub brandul creditorului britanic.

In februarie 2009, RBS a anuntat ca operatiunile din Romania sunt pe lista activelor de vanzare in cadrul unui program de restructurare al grupului britanic. Totusi, chiar in toamna anului 2009 grupul britanic a renuntat la vanzarea subsidiarei din Romania intrucat a considerat ca pretul pe care l-ar fi putut obtine nu reflecta corect operatiunile locale.

Anul trecut, Gabriels a mentionat ca grupul nu cauta in mod activ sa vanda sucursala din Romania, desi aceasta continua sa nu faca parte din afacerile de baza al RBS Group.

In 2010, RBS Bank Romania a obtinut un profit de peste 150 milioane de lei, in crestere cu circa 15% fata de 2009, potrivit standardelor locale de contabilitate, RAS.

Intrebat despre profitul obtinut in primul trimestru si de perspectivele pentru intreg anul 2011, seful RBS a raspuns ca ar fi "fericit" daca ar obtine in acest an un profit similar cu cel din 2010, dar a mentionat ca nu poate face o estimare intrucat nu s-a stabilit evolutia ratei de provizioanare pentru trecerea la standardele internationale de contabilitate, IFRS.

El a mentionat ca profitul obtinut in primul trimestru este in linie cu rezultatul realizat in perioada similara a anului trecut, fara sa detalieze.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri