Platinum Asigurari-Reasigurari, la initiativa bancii de celule stem Biogenis si in parteneriat cu Asigest Broker de Asigurare, a lansat un produs de asigurare dedicat transplantului de celule stem, avand o limita de despagubire de de 100.000 de euro in Romania pentru un contract de 5 ani si o prima anuala de 120 euro. Pe 1 iunie BCR Asigurari a lansat o polita similara.
Produsul de asigurare de la Platinum, denumit Stem Cell acopera toate costurile si cheltuielile generate de un transplant de celule stem, efectuat atat in Romania, cat si in UE, si se adreseaza parintilor care apeleaza la recoltarea si stocarea de celule stem din cordonul ombilical.

„Acoperirea Stem Cell include limite de despagubire care preiau presiunea financiara pana la maxim 200.000 euro cheltuieli aferente transplantului efectuat in Uniunea Europeana si pana la 100.000 euro in Romania, pentru o prima anuala de 120 euro.

Politele sunt pentru maxim 5 ani, deoarece dorim sa adaptam si actualizam produsul pe parcurs astfel inca sa fie la curent cu tendintele medicale. Numarul bolilor care pot trata cu celule stem creste continuu”, a declarat Anca Babaneata (foto), CEO Platinum Asigurari.

Compania mizeaza pe o tinta de vanzari, aferenta urmatoarelor 12 luni, de 7.000 pana la 10.000 de contracte pentru acest produs.

Polita Stem Cell ofera acoperire asiguratului, tuturor fratilor si/sau surorilor acestuia, precum si parintilor biologici. Printre bolile / afectiunile acoperite de polita se numara leucemia limfoblastica acuta, boala Hodgkin, Sindromului Hurler si Osteopetroza.

In asigurare este inclusa acoperirea cheltuielilor de transplant, investigatii si tratament precum si cheltuielile de transport si cazare (asigurat si insotitor), acces la servicii medicale si, in plus, pot beneficia de interventia de transplant chiar parintele sau / si ceilalti copii (ca asigurati aditionali).

"In dezvoltarea acestui produs special, am colaborat cu partenerii principali in reasigurare – GEN Re, Divizia Life / Health, cotat cu AA+ de Standard & Poor’s, produsul beneficiind si de sprijinul in reasigurare al GEN Re", a adaugat seful Platinum.

Saptamana trecuta, BCR Asigurari a lansat in parteneriat cu danezii de la Stem Sure o asigurare similara pentru interventii medicale cu celule stem, care se poate incheia pe o perioada de pana la 20 de ani in limita unei sume de 100.000 de euro.

Un calcul al BCR Asigurari arata ca pentru suma asigurata de 100.000 de euro, valoarea primei de asigurare este de 204 euro pe an (se poate incheia pe 20 de ani) si acopera riscurile legate de noul-nascut in calitate de asigurat si mama, tata si un frate in calitate de asigurati aditionali.

Astfel, in baza sumei de 204 euro pe an sunt asigurate 4 persoane. In plus, pentru o suma ce pleaca de la 18 euro pe an per persoana, pot fi inclusi in asigurare si alti membri ai familiei. Tinta de vanzari a BCR Asigurari pentru acest an este de 5.000 de contracte.

In Romania numarul mediu al recoltarilor la nastere (8%) de celule stem depaseste media europeana (2,5%), iar valoarea pietei ajunge la 18 milioane de euro. Costul unei recoltari de celule stem la nastere ajunge la 1.000-1.500 de euro, insa pretul unei interventii pentru transplant in timpul vietii ajunge la zeci de mii de euro si aici intervine asigurarea.

Platinum Asigurari-Reasigurari este o companie de asigurari generale care promoveaza produse pe toate liniile de asigurari, mai putin auto. Compania are in plan continuarea diversificarii produselor, construind acoperiri in asigurare dedicate diferitelor segmente comerciale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri