Cristian Constantinescu (foto), presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR) si-a anuntat retragerea, incepand cu 1 iulie 2011, el fiind nominalizat de PDL pentru a prelua conducerea Comisiei al Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
Presedintele UNSAR si-a anuntat retragerea din functia pe care o ocupa in cadrul Asociatiei, incepand cu 1 iulie 2011. „La baza retragerii sale stau incheierea raporturilor de munca cu Allianz Tiriac Asigurari, societatea care detine functia de Presedinte al Uniunii pana in 2013 dar si recenta nominalizare a lui Cristian Constantinescu pentru functia de Presedinte al Comisiei al Supraveghere a Asigurarilor”, se arata in comunicatul UNSAR.

PDL l-a propus de curand pe Cristian Constantinescu, presedintele UNSAR si fost director general la Allianz-Tiriac Asigurari, pentru functia de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), mandatul Angelei Toncescu la conducerea Comisiei urmand sa expire in luna iunie, potrivit Mediafax.

Alaturi de Constantinescu PDL i-a propus si pe Cristian Ilie pentru functia de membru CSA si pe Sorin Florescu pentru a fi membru in CNVM.
Componenta Consiliul CSA este stabilita de catre Parlament. In prezent, presedinte CSA este Angela Toncescu, care a primit in iunie 2006 un mandat pe cinci ani, la propunerea PNL.

Conform statutului UNSAR, mandatul de Presedinte al Asociatiei poate fi detinut doar de una dintre societatile membre, ca rezultat al alegerilor. La randul ei societatea aleasa isi nominalizeaza propriul reprezentant pentru a exercita aceasta functie. Dupa anuntul retragerii actualului presedinte, Allianz-Tiriac va nominaliza in scurt timp persoana ce urmeaza sa-l inlocuiasca pe Cristian Constantinescu la conducerea Uniunii, pana la urmatoarele alegeri.

Constantinescu, in varsta de 61 de ani, este cel care a inceput sa construiasca Allianz-Tiriac in 1994, cand a infiintat, alaturi de alti doi specialisti in asigurari - Gavril Muresan si Ileana Cucos, societatea Asigurari "Ion Tiriac", denumirea fiind schimbata dupa preluarea unei participatii de 51% de catre grupul german Allianz in anul 2000.

El s-a retras anul trecut de la conducerea Allianz-Tiriac, dar a ramas presedinte al Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), functie pe care o ocupa din 1997 si pentru care a fost reales in 2010, cu un mandat de trei ani.

Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare din Romania – UNSAR a fost infiintata in anul 1994, ca organizatie profesionala a pietei de asigurari. In prezent UNSAR are in componenta sa 23 de companii care impreuna detin o pondere de peste 80% din piata de asigurari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri