BRD-Groupe Societe Generale a avut in primul semestru venituri nete bancare de 1,6 miliarde lei, in scadere cu 8,6% fata de iunie 2010, si un profit net de 282 milioane lei, mai redus cu 23,3% comparativ cu castigul de 366,9 milioane lei din aceeasi perioada a anului trecut.
"Rezultatele (...) au fost influentate de nivelul activitatii economice, precum si de gradul relativ scazut al cererii de servicii bancare. Se spera ca, in cursul semestrului al doilea, redresarea economica asteptata sa fie confirmata, aceasta depinzand si de stabilitatea situatiei economice in Europa. Primele semne de revenire, cum ar fi imbunatatirea ratingului Romaniei de catre una dintre agentiile internationale de rating, confirma potentiala ameliorare a situatiei economice in al doilea semestru din 2011", se arata intr-un comunicat al bancii trimis Bursei de la Bucuresti.

Profitul brut din exploatare s-a plasat la 914 milioane lei.

Banca avea la jumatatea anului active de 47,62 miliarde lei, fiind mai mari cu 0,3% fata de decembrie 2010 si mai mici cu 2,1% decat in iunie 2010.

Volumul total al creditelor acordate clientelei a fost de peste 33,3 miliarde lei. Creditele pentru persoane fizice au fost de peste 16 miliarde lei, in stagnare fata de decembrie 2010, dar sub valoarea de 16,5 miliarde lei din iunie 2010, iar valoarea imprumuturilor acordate companiilor a fost de 17,3 miliarde lei, de la 17,9 miliarde lei la jumatatea anului precedent, pe fondul unei activitati scazute de creditare in primul semestru.

Institutia de credit avea la sfarsitul lunii iunie 2,3 milioane clienti persoane fizice, in stagnare fata de decembrie anul trecut.

Depozitele totalizau la jumatatea anului 29,85 miliarde lei.
Indicatorii financiari au fost calculati in conformitate cu standardele romanesti de contabilitate.

Pentru primul semestru din 2010 banca a anuntat venituri nete bancare de 1,75 miliarde lei si un profit net de 367 milioane lei.

BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB. BRD face parte din grupul francez Société Générale, acesta detinand 59,36% din titlurile bancii. Printre cei mai mari actionari ai BRD se numara cele cinci SIF-uri, care detin cumulat peste 22% din titluri.

Sursa imagine: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri