Referinta BNR pentru francul elvetian a scazut cu 7,3%, la 3,5344 lei/franc, astfel ca leul a inregistrat cea mai ampla apreciere in raport cu francul si a atins cel mai redus nivel din ultimele doua luni, ca urmare a intaririi euro in raport cu francul dupa anuntul bancii centrale a Elvetiei.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat o rata de schimb de 3,8133 lei/franc, cu 27,89 bani peste cursul de marti, scrie Mediafax.

O paritate mai redusa decat cea de marti a fost anuntata de banca centrala la 8 iulie, cand francul a fost cotat la 3,4792 lei.

Banca Nationala a Elvetiei a anuntat ca va impune o tinta a cursului de schimb la minimum 1,2 franci/euro, prin achizitia de valuta straina din piata in cantitati nelimitate. Francul a cazut cu 7% fata de euro dupa anunt, la un curs de 1,187 franci/euro.

Intarirea brusca a euro in raport cu francul a avut efecte indirecte si pe piata interbancara de la Bucuresti, unde cotatiile leu/franc au coborat puternic, de la 3,8500 unitati la 3,5350 - 3,5370 lei/franc. Paritatea este cu 31,3 - 31,5 bani sub nivelul de dinaintea anuntului Bancii Nationale a Elvetiei.

In jurul orei 13:00, francul era cotat la 3,5350 lei.

Cursul leu/franc elvetian este o stabilit de banci in functie de paritatea leu/euro si euro/franc. Leul s-a depreciat marti in raport cu euro, cursul de referinta crescand foarte usor, cu 0,81 bani, la 4,2510 lei/euro.

In schimb, moneda nationala s-a intarit usor in raport cu dolarul american, rata de schimb oficiala coborand cu doar 0,33 bani, la 2,9992 lei/dolar. Banca centrala a anuntat luni un curs de schimb de 3,0025 lei/dolar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri