Grupul bancar Sberbank, din Rusia, a semnat acordul final cu actionarii Volksbank International (VBI) privind achizitia institutiei de credit, cu exceptia operatiunilor din Romania, pentru 585-645 milioane de euro, pretul final urmand sa fie stabilit in functie de rezultatele din acest an.
Pretul tranzactiei va fi egal cu capitalul VBI, excluzand VB Romania, si va varia intre 585-645 milioane de euro, in functie de rezultatele afacerilor VBI in acest an.

Finalizarea tranzactiei este conditionata de indeplinirea unor anumite conditii, incluzand iesirea Volksbank Romania de sub VBI. La finalizarea tranzactiei, Sberbank va prelua si finantari acordate de actionarii VBAG, DZ BANK, WGZ BANK si BPCE in valoare de pana la 2,5 miliarde de euro; de asemenea, la finalizarea tranzactiei, VBAG sau un grup de banci condus de VBAG vor furniza pentru Sberbank o linie de finantare de 500 de milioane de euro, pe cinci ani.

Tranzactia reprezinta prima achizitie a Sberbank in afara CSI si este cel mai recent pas in directia transformarii institutiei de credit, dintr-o banca locala, intr-o importanta institutie bancara internationala.

VBI, excluzand Romania, dispune de o retea 291 de sucursale si serveste peste 600.000 de clienti. Subsidiarele locale ale VBI se afla printre primele zece cele mai mari institutii financiare in Bosnia si Hertegovina, Croatia, Cehia, Slovacia si printre primele cele mai mari 15 institutii de credit in Ungaria, Serbia si Slovenia. VBI este prezenta de asemenea in Ucraina, sub supraveghere din Austria. Activele totale ale VBI, fara Romania, se ridicau la 9,4 milioarde de euro la 30 iunie 2011.

Tranzactia va fi supusa procesului de obtinere a aprobarilor legale in Rusia, Austria si alte jurisdictii din Europa Centrala si de Est in care functioneaza VBI. Partile se asteapta ca tranzactia sa se incheie pana la sfarsitul lui 2011.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri