Erste Group Bank AG si Banca Comerciala Romana (BCR) au acordat un credit de 50 milioane euro pentru companiile grupului Mechel in Romania, din care 35 milioane euro reprezinta refinantarea unor imprumuturi la care se adauga o noua linie de finantare de 15 milioane euro.
Acordul de imprumut este unul de tip multiborrower multivaluta pentru finantarea capitalului de lucru, cu garantii materiale (stocuri si creante) precum si scrisoare de garantie din partea companiei mama, Mechel OAO.

„Productia de otel este un motor important al economiei atat din prisma contributiei la exporturi cat si din prisma locurilor de munca, consumului de energie si de materii prime pe care le genereaza la nivel intern. Grupul Mechel angajeaza peste 7.500 de oameni in 5 orase din Romania”, a declarat Diana Hudymac, director executiv Group Large Corporate, BCR.

Industria siderurgica a inregistrat anul trecut unul dintre cele mai rapide rate de crestere din Romania, de 35,1% si se estimeaza ca, in urmatorii zece ani, productia de fier si otel locala sa urce cu un ritm mediu de 4,1% pe an.


Atat Erste, cat si BCR au mai acordat in acest an imprumuturi consistente companiilor romanesti. De exemplu, BCR a oferit in luna iulie un credit de 31 milioane euro pentru Prio Extractie SRL, firma care detine cea mai mare fabrica specializata in producerea uleiului alimentar brut din sud-estul Europei.

Totodata, Erste Group Bank a acordat celor de la Globe Trade Centre (GTC) un credit de 100 milioane euro pentru refinantarea investitiei in complexul de birouri City Gate din Bucuresti, fiind cea mai mare finantare imobiliara din ultimii trei ani.

Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia. Afacerile companiei includ patru segmente - minerit, siderurgie, feroaliaje si energie electrica. Mechel asociaza producatori de carbune, concentrat de minereu, nichel, otel, produse laminate, sarma si produse din sarma, energie electrica si termica.

In Romania grupul Mechel este prezent din anul 2002 prin 6 intreprinderi metalurgice - Mechel Targoviste, Mechel Reparatii, Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Laminorul Braila.

Produsele companiei Mechel sunt comercializate pe piata interna si cea externa. Principalii parteneri comerciali sunt Republica Cehia, Ungaria, Germania, Italia, Polonia, Turcia, dar si tarile vecine precum Serbia si Bulgaria.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri