Analistii de la ING Bank estimeaza ca moneda nationala va atinge in ultimul trimestru al anului un nivel minim in raport cu euro, de 4,4 lei/euro, pe fondul tensiunilor din zona euro, se arata intr-un raport al bancii.
Totodata, ING arata ca in octombrie Banca Nationala a Romaniei a cheltuit 700 milioane euro pentru a sustine leul.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, declara, in urma cu cateva zile, ca economia romaneasca are nevoie de intrari de capital, chiar daca ele sunt pe termen scurt, si ca banca centrala se va uita mai putin la cursul de schimb, intrucat nu are incotro.

„De fapt, in ciuda acestor comentarii, BNR continua sa se uite atent pe piata valutara. Ultimele zile au aratat ca BNR a decorelat leul fata de monedele din regiune, permitandu-i acestuia sa se deprecieze. Probabil ca banca centrala va mai promova astfel de decuplari, astfel incat sa permita o slabire usoara a monedei nationale in raport cu euro pentru a nu se acumula presiuni de depreciere”, se arata in raportul bancii olandeze.

Potrivit ING, Banca Nationala va rationaliza interventiile pe piata valutara, astfel incat impactul asupra cursului de schimb va fi limitat. In cazul in care Ministerul de Finante va reusi saptamana viitoare sa vanda bonduri denominate in dolari, atunci conditiile de lichiditate se vor normaliza, iar BNR va avea mai mult spatiu pentru a sprijini leul, conform raportului ING.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri