In primele sase luni ale anului, ProCredit Bank Romania si marit activele cu 76% fata de aceeasi perioada din 2005, pana 173,67 milioane euro si a obtinut un profit de 329.000 euro, care se mentine in limita estimarilor bancii, a anuntat, joi, un comunicat de presa al bancii.

Previziunile in ceea ce priveste profitul pentru anului 2006 sunt in limita asteptarilor. Vom mentine aceeasi evolutie constanta si chiar daca valoarea pentru anul 2006 se va situa in jurul celei de anul trecut, acest lucru se intampla pe fondul investitiilor ce s-au realizat si se vor realiza la ProCredit Bank, atat in extinderea retelei de sucursale si agentii ProCredit Bank, cat si in majorarea numarului de angajati si in dezvoltarea de noi produse a declarat Michael Kowalski, Director General ProCredit Bank Romania, citat in comunicat.

ProCredit Bank, singura institutie bancara orientata spre microfinantare, isi centreaza activitate pe categoria micro-intreprinzatorilor si firmelor mici si mijlocii. in primele 6 luni ale lui 2006 au fost acordate un numar de aproape 11.000 credite insumand in volum de 66,50 milioane euro, a mais precizat comunicatul bancii.

Volumul total al creditelor in derulare este de 123,42 milioane euro, cu 68% mai mult fata de iunie 2005 si cu 38% mai mult fata de decembrie 2005.in primele 6 luni ale 2006 volumul creditelor in derulare acordate firmelor mici si mijlocii a fost de 93 milioane, adica peste 75% din intreg portofoliul ProCredit Bank.

In iunie 2006, atat numarul cat si volumul creditelor pentru agricultura a crescut cu 135%, fata de aceeasi luna din 2005. in prezent, volumul creditelor acordate de ProCredit Bank intreprinzatorilor din mediul rural este de peste 13 milioane euro, a mai informat banca.

Numarul de clienti ProCredit Bank pe servicii bancare a ajuns la aproape 55.000, in timp ce volumul conturilor a atins valoarea de 78,88 milioane euro, in crestere cu 78% fata de luna iunie 2005 si cu 20% fata de decembrie 2005.

"Daca departajam produsele de retail in depozite la termen si conturi de economii, atunci un volum de 63,19 milioane euro au fost plasati in depozite la termen, in crestere cu 66% fata de luna iunie a anului trecut, in timp ce 15.69 milioane euro in conturi curente si de economii. Pentru anul 2006 oficialii bancii se asteapta ca volumul depozitelor atrase de la populatie sa inregistreze o crestere de peste 70% fata de anul 2005.De asemenea, este de remarcat cresterea susbstantiala de peste 400% fata de iunie 2005 a volumului de conturi de economii,t, a mai informat comunicatul bancii.

"Vom pune accent in continuare pe dezvoltarea bancii, pe extinderea numarului de locatii, marirea numarului de clienti si investitii in angajatii ProCredit Bank. De asemenea, fiind singura banca de microfinantare care exista pe piata din Romania ne vom pastra orientarea catre acest segment de clienti, IMM-uri si microintreprinzatori. pentru ca suntem convinsi ca finantarea micilor afaceri are atat implicatii sociale, cat si economice, acest segment fiind motorul progresului economic. in plus, vom acorda de asemenea o atentie speciala creditarii micilor intreprinzatori din mediul rural, activitate inceputa in urma cu trei ani", a mai adaugat Michael Kowalski.

ProCredit Bank avea o retea formata din 21 de sucursale si agentii, fiind prezenta in 12 orase, a mai mentionat comunicatul bancii. Banca isi va dezvolta reteaua cu inca noua puncte de lucru pana la sfarsitul anului, conform strategiei de extindere. O sucursala la Suceava si o a treia locatie in Cluj sunt in lucrari de amenajare, cu deschideri preconizate pentru luna august.banca avea, la jumatatea anului 2006, la peste 670 de angajati, cu 35% mai multi fata de anul 2005.

ProCredit Bank Romania face parte din ProCredit Holding, o retea internationala prezenta in 19 tari de pe 3 continente. inca de la infiintarea bancii, "ProCredit Bank a beneficiat de suportul actionarilor germani, ce au sustinut in ultimii patru ani banca si au fost convinsi ca directia de de abordare a nisei microintreprinzatorilor si IMM-urilor este una corecta, cu posibilitati de dezvoltare in viitor," mai precizeazacomunicatul.

ProCredit Bank a fost infiintata in 2002 (mai intai sub numele Banca de Microfinantare MIRO S.A.) si reprezinta rezultatul unui parteneriat intre institutii financiare de renume international, cum ar fi: BERD, IFC - Membra a Grupului Bancii Mondiale, Commerzbank, DEG, ProCredit Holding (companie germana de investitii), si IPC.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri