Adunarea generala extraordinara a actionarilor (AGEA) societatii Financiara SA va lua in discutie participarea companiei la capitalul social al societatii de asigurari Asiban, informeaza NewsIn
AGEA de la Financiara SA este programata sa aiba loc in data de 2 octombrie 2006, la ora 10, la sediul societatii din Bucuresti. Pe ordinea de zi a adunarii mai figureaza, potrivit Monitorului Oficial, informarea actionarilor Financiara SA cu privire la intentiile de cesionare a unui numar de 25 de actiuni de catre actionarul Maria Indrei si a unui numar maxim de 24 de actiuni de catre actionarul Mihai Dragos. Financiara SA mai detine participatii la Omniasig (20,24%), BCR Asigurari de Viata (1%) si Romcard.

Potrivit ultimelor informatii financiare disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP), societatea Financiara SA a incheiat anul 2004 cu un profit net de 1,89 milioane lei (aproximativ 447.000 euro), inregistrand venituri totale de aproape 3,5 milioane lei si detinand un capital social in valoare de 12,47 milioane lei (in jur de 3,11 milioane euro).

Actionariatul societatii de asigurari Asiban este alcatuit, in prezent, din BCR, BRD - Groupe Societe Generale, CEC si Banca Transilvania, fiecare cu cate o cota-parte de 25% din numarul total de actiuni.

Asiban a incheiat primul semestru al anului 2006 cu o cifra de afaceri in valoare de 51,8 milioane euro, din asigurari generale. Capitalul social subscris si varsat al Asiban este de 25 milioane lei (7,14 milioane euro).

La sfarsitul anului 2005, intreprinderea de Semnalizari si Automatizari Feroviare (ISAF) a vandut celorlalti actionari pachetul de actiuni pe care il detinea la Asiban, reprezentand 20% din capitalul social. Valoarea tranzactiei a fost de 12 milioane de euro. Ceilalti patru actionari ai societatii, BRD-Groupe Societe Generale, BCR, CEC si Banca Transilvania si-au crescut fiecare participatia cu 5%, pana la 25%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri