Safety Broker a intermediat in primul trimestru al acestui an prime brute in valoare de peste 123 milioane lei, cu 42,9% mai mult decat cele 86 milioane lei intermediate in aceeasi perioada din 2015. In aceasta perioada, portofoliul de asigurari non-RCA gestionat de Safety Broker a crescut cu 25,5%, de la 22,6 milioane lei la peste 28,4 milioane lei.

Din totalul subscrierilor realizate, politele obligatorii RCA au generat venituri de 94,6 milioane lei (comparativ cu 63,4 milioane lei in primul trimestru din 2015). Principalele obiective ale Safety Broker pentru acest an sunt dezvoltarea portofoliului non-RCA, depasirea unui volum total al primelor brute intermediate de 450 milioane lei si cresterea capitalului social al companiei pana la valoarea de 1 milion lei, pentru a putea derula activitatea conform reglementarilor ASF.

"In plus, ne vom continua procesul de transformare intr-o organizatie orientata exclusiv catre clientii finali. Ei ne permit sa existam, iar satisfactia lor este cea care ne-a determinat sa fim acum liderul pietei de intermediere din Romania", declara Viorel Vasile, CEO al Safety Broker. De asemenea, la 11 ani de la intrarea in UNSICAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania), Safety Broker a decis sa isi urmeze propriul drum, privind cu incredere spre viitor, si sa se retraga din asociatie.

Safety Broker s-a alaturat uniunii profesionale a brokerilor imediat dupa infiintare, in anul 2005, din dorinta de a contribui la dezvoltarea pietei de specialitate dar si pentru a putea fi parte a dialogului dintre principalii jucatori de atunci. Safety Broker este cel mai mare broker de asigurare independent cu capital local ce opereaza in Romania.

Volumul total al primelor intermediate de Safety Broker a atins, in 2015, valoare de 386,5 milioane de lei (85 mil. euro), rezultat care a adus companiei o cota de 8,7% in piata de brokeraj. Politele RCA au avut o pondere de 71,1% din primele intermediate in 2015, respectiv 275 milioane de lei, in timp ce politele facultative au cumulat 28,8%, adica 111,5 milioane de lei. Cele mai mari cresteri la politele facultative in 2015 au fost inregistrate la asigurari de locuinte, asigurari de constructii-montaj, dar in special la raspunderi civile.

Sursa foto: Mircea Dragos

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri