Cursul de schimb al euro anuntat de BNR a crescut pe 16 iunie la maximul a aproape doi ani si jumatate, moneda europeana fiind cotata la 4,5396 lei/euro, in urcare cu 0,71 bani fata de ziua anterioara, in contextul in care leul si alte monede din regiune incep sa fie afectate de temerile investitorilor privind rezultatul referendumului de saptamana urmatoare din Marea Britanie, in care britanicii decid daca raman sau nu in Uniunea Europeana.

Referinta publicata de BNR pe 16 iunie este cu 1,6% peste cea de miercuri, cand euro a fost cotat la 4,5325 lei/euro.

"Brexitul este cauza. Este si regiunea la fel (ca leul, n.r.). Ultimele sondaje arata o inclinare a balantei in favoarea iesirii tarii din UE. Monedele din Europa Centrala si de Est au inclus prea putin in pret impactul unui Brexit", a declarat pentru wall-street.ro economistul-sef al ING Bank Romania, Ciprian Dascalu.

O referinta mai ridicata decat cea de joi a fost anuntata de BNR pe 27 ianuarie 2014, cand euro a fost cotat la 4,54 lei/euro.

Cursul de schimb al dolarului a scazut joi cu 0,31 bani, la 4,0348 lei/euro.

Francul elvetian a crescut cu peste 1 ban, de la 4,1838 lei/franc miercuri la 4,1950 lei/euro.

Moneda elvetiana este considerata un plasament de siguranta in perioade de incertitudine pe pietele financiare, iar analistii se asteapta la o intarire a francului, in contextul referendumului din Marea Britanie, la fel ca in cazul dolarului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri