In urma fuziunii dintre UniCredit Romania si HVB Tiriac Bank va rezulta o entitate financiara care se va numi UniCredit Tiriac Bank, a anuntat UniCredit Romania intr-un comunicat.
"In prezent, Grupul UniCredit isi adapteaza arhitectura brandului la aceasta noua dimensiune. Brandurile din regiune vor fi strans legate de brandul-umbrela UniCredit Group pentru a sublinia puterea Grupului si oportunitatile pe care reteaua le ofera clientilor sai. Majoritatea bancilor din regiune vor functiona sub numele UniCredit Bank", se arata in comunicatul UniCredit Romania.

In tarile unde bancile au nume locale puternice, UniCredit Group imbinand numele local cu "brandul-umbrela". Astfel, subsidiara din Bulgaria isi va derula operatiunile sub numele UniCredit Bulbank. in Croatia, numele liderului de piata Zagrebaka Banka va ramane neschimbat. In Turcia, banca subsidiara a finalizat recent procesul de redenumire, sub numele Yapi Kredi, informeaza NewsIn. In Polonia, Rusia, Slovenia si Bosnia-Hertegovina inca nu au fost luate deciziile finale in aceasta privinta. Procesul de redenumire este planificat pentru anul 2007, mai mentioneaza conducerea UniCredit Group.In Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Serbia, Slovacia si Ucraina bancile vor fi redenumite UniCredit Bank.

Grupul incearca sa isi standardizeze imaginea in regiune odata cu integrarea subsidiarelor din Europa Centrala si de Est. UniCredit Group vrea sa evidentieze astfel imaginea unitara a grupului si recunoasterea clara a numelui bancilor membre. Prin aceasta decizie, folosim puterea brandului umbrela al UniCredit Group, care se numara printre bancile de top din Europa, a spus membrul comitetului de directie al UniCredit Group responsabil pentru divizia ECE si director executiv al Bank Austria Creditanstalt, Erich Hampel.

UniCredit Group este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa, fiind prezent in 20 de piete bancare prin intermediul a 7.000 de sucursale care deservesc 35 de milioane de clienti. in cadrul grupului, BA-CA este responsabila de activitatile bancare din Europa Centrala si de Est. In regiune, exista 3.000 de sucursale ale grupului in 17 tari, aceasta fiind cea mai extinsa retea bancara, care ofera servicii financiare variate de la gestionarea de conturi bancare la leasing si de la managementul de active la serviciile de investment banking.

UniCredit Group este prezent in Romania prin UniCredit Romania si HVB Tiriac Bank. Fuziunea celor doua banci va crea un jucator cu active totale nete de 3,3 miliarde euro, 132 de sucursale si 600.000 de clienti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri