Revenite in piata Rasdaq miercuri, dupa o suspendare de aproape sase luni, actiunile asiguratorului Ardaf, care au insumat aproape zece milioane euro, au fost tranzactionate masiv, in acelasi timp scumpindu-se in medie cu aproape 29%, potrivit informatiilor afisate de bursa electronica Rasdaq.
Tranzactiile in valoare de peste 33,3 milioane lei (aproape zece milioane euro) cu titlurile societatii de asigurari Ardaf, au dominat lichiditatea pietei Rasdaq, potrivit NewsIn. Au fost schimburi cu peste 290 de milioane de actiuni Ardaf (17,87% din capitalul social), la un pret mediu de 0,1150 lei. Pretul de inchidere a fost de 0,184 lei, in crestere cu 29%, fata de cotatia din 28 august 2006.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis, in luna noiembrie 2006, suspendarea de la tranzactionarea pe piata Rasdaq a actiunilor emise de societatea de asigurari Ardaf, pana la finalizarea procesului de redresare financiara a societatii prin administrare speciala. La inceputul acestei luni, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a dispus inchiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala la Ardaf, dupa ce a constatat redresarea financiara a societatii.

Pe data de 18 iulie 2006, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat retragerea aprobarii pentru trei administratori al societatii de asigurari Ardaf, din cauza lipsei de prudenta si profesionalism in desfasurarea activitatii, si a decis deschiderea procedurii de administrare speciala, pentru redresare financiara. Potrivit comunicatului emis de CSA cu aceasta ocazie, masura ii vizeaza pe Octavian Manastireanu, presedintele Consiliului de Administratie al Ardaf, Nicolae Petrisor si Sorin Ciuca, membri ai Consiliului de Administratie.

Actionarii Ardaf au decis, pe data de 15 noiembrie 2006, majorarea capitalului social al companiei cu suma de 100 milioane lei, prin aport in numerar, prin emiterea a un miliard de actiuni cu valoarea nominala. Subscrierea s-a efectuat la pretul de 0,10 lei/actiune.

Administratorul special al societatii de asigurari Ardaf a decis, pe 9 ianuarie 2007, inchiderea operatiunii de majorare a capitalului social cu suma de 100 milioane lei, respectiv, majorarea capitalului social de la 62,59 milioane lei la 162,59 milioane lei. La majorarea de capital de la Ardaf au fost subscrise si varsate integral un numar de un miliard de actiuni, cu valoare nominala de 0,10 lei/actiune, la pretul de 0,10 lei/actiune.

In acest moment, Tender SA detine 56,185% din actiunile Ardaf, Raiffeisen Zentralbank, 19,93%, iar Clairmont Holding Limited, 10,17%. Compania de asigurari Ardaf a inregistrat, in trimestrul al treilea al anului 2006, pierderi de aproape 24 milioane lei (circa 6,8 milioane euro) si a incasat prime brute de asigurare in valoare de 42,5 milioane lei (12,04 milioane euro).

In primele noua luni ale anului trecut, pierderile Ardaf au insumat 106,43 milioane lei (30,15 milioane euro), iar societatea a incasat prime brute de asigurare in valoare de 155,14 milioane lei (43,94 milioane euro). Ardaf a inregistrat, in primele noua luni ale anului 2005, un profit net de 557.629 lei (circa 157.000 euro) si un volum de prime brute incasate de 182,67 milioane lei (51,45 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri