Banca Transilvania scade dobanzile pe care le plateste clientilor la depozitele la termen in lei cu 0,25% si a pastrat neschimbate pe cele la depozite in valuta, a anuntat institutia financiara.
Noile dobanzi la depozitele la termen sunt de 6,75% pe an, pentru un interval cuprins intre una si sase luni, si de 7% pentru termene de noua si 12 luni, atat pentru populatie, cat si pentru firme. Vechile dobanzi, valabile din 15 ianuarie, erau cu 0,25% mai mari.

Depozitul "Economii la vedere" este bonificat cu 7% pe an, pentru sume cuprinse intre 1.000 si 10.000 de lei, si cu 7,25% pe an pentru sume mai mari. inainte de modificare, dobanzile anuale la acest tip de depozit erau de 7,25%, respectiv 7,50%.

Depozitele "Anotimpuri", pe termen de 45 de zile, si cel pe 111 zile sunt remunerate cu o dobanda de 6,75% pe an, fata de 7% inainte, iar depozitul pe 18 luni este bonificat cu o dobanda anuala de 7,25%. Depozitele pe 210 zile si cel pe 24 de luni au o dobanda de 7,50% pe an, potrivit comunicatului mentionat.

Pentru depozitul Kid Cont cu acumulare in lei, banca plateste o dobanda de 7% pe an, fata de 7,25% in perioada anterioara. Banca Transilvania, a cincea ca marime de pe piata romaneasca, are, in prezent, o retea 344 de sucursale si agentii in toata tara. Banca detinea active in valoare de 8,08 miliarde lei (2,39 miliarde euro) la sfarsitul anului trecut si controla 4,69% din piata bancara romaneasca. Institutia financiara a incheiat anul 2006 cu un profit net de 120,2 milioane lei, cu 21% mai mare fata de anul anterior.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri