Cotatia actiunilor Transelectrica a fost inclusa in cosul indicelui celor mai lichide zece actiuni listate, BET, incepand cu sedinta de ieri, ca urmare a unei decizii de la sfarsitul saptamanii trecute a Bursei de Valori Bucuresti.

Actiunlie Transelectrica inlocuiesc titlurile Rulmentul Brasov, care au fost excluse din cauza procesului de dizolvare si lichidare in care se afla societatea. Transelectrica va avea o pondere de 15,3% in cosul indicelui BET, potrivit informatiilor BVB citate de NewsIn.

BET este indicele celor mai lichide societati listate la BVB. in componenta lui sunt incluse Antibiotice Iasi (ATB), BRD Grup Soc-Gen (BRD), Azomures (AZO), Impact Bucuresti (IMP), Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT), Rompetrol Rafinare Constanta (RRC), Petrom Bucuresti (SNP), Turbomecanica Bucuresti (TBM) si Banca Transilvania Cluj (TLV).

Doar doua dintre cele zece titluri, Petrom si BRD - Groupe Societe Generale, isi vor pastra ponderile de 20% detinute in cadrul BET. Ponderea titlurilor Banca Transilvania a fost redusa de la 20% la 19,52%.

Ponderea titlurilor Rompetrol Rafinare a coborat de la 15,55% la 9,39%, iar ponderea Oltchim Ramnicu Valcea a scazut de la 10,41% la 6,89%. Antibiotice Iasi si Impact Developer&Contractor, care aveau o pondere de 6%, respectiv 5%, vor conta cu 3,5% in calculul BET.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri