Subsidiara austriaca a grupului financiar UniCredit, Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), va dirija afacerile din Europa centrala si de est ale grupului, inclusiv subsidiarele romanesti, HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania.

BA-CA devine centru de competenta pentru afacerile UniCredit in Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Letonia (cu sucursalele din Estonia si Lituania), Romania, Rusia, Slovacia si Turcia, in care grupul bancar detine in prezent peste 3.000 de unitati bancare.

Activele totale adminstrate de BA-CA in regiune cresc astfel de la 40 de miliarde de euro la aproximativ 70 miliarde euro, tinand cont de datele de dupa primele noua luni ale anului trecut. Divizia pentru Europa Centrala si de Est a UniCredit (CEE Business Unit), administrata acum de BA-CA, opereaza pe o piata de peste 300 de milioane de locuitori, care inseamna o triplare a razei de actiune a bancii austriece. "Noua noastra retea se intinde din Bosfor la tarile Baltice si de la Bludenz la Novosibirsk", a mentionat presedintele BA-CA, Erich Hampel, care detine si functia de sef al diviziei pentru Europa Centrala si de Est a UniCredit Group.

BA-CA a preluat sase subsidiare ale UniCredit incluse in divizia pentru Europa Centrala si de Est cu aproximativ 1.100 de unitati in Bulgaria, Croatia, Romania, Slovacia, Republica Ceha si Turcia. Preluarea s-a realizat ca urmare a unei tranzactii reralizate in martie 2006, cand UniCredit a primit 55 de milioane de noi actiuni emise de BA-CA si a ajuns la o detinere de 96,35% din capitalul social, in schimbul carora aceasta din urma a primit CEE Business Unit. Schimbul a inclus 50% din banca turca Ko Finansal Hizmetler AS, 81,91% din Zagrebaka banka DD din Croatia, 86,13% din Bulbank AD din Bulgaria, 100% din ivnostenska banka din Republica Ceha, 97,11% din UniBanka din Slovacia si 99,95% of UniCredit Romania SA. in plus, in ultimele luni BA-CA a mai cumparat International Moscow Bank (IMB) si afacerile din tarile baltice ale acesteia de la HypoVereinsbank.

Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) este lider pe piata financiara austriaca, iar actionarul majoritar, UniCredit Group, are o capitalizare bursiera de aproape 70 de miliarde de euro si afaceri in 20 de tari. Grupul are 142.000 de salariati, 35 de milioane de clienti si active de 822 de miliarde de euro la 30 septembrie 2006.













Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri