Banca Nationala a Romaniei (BNR) a validat, ieri, normele de creditare ale celei mai mari banci de pe piata romaneasca, Banca Comerciala Romana (BCR) care este a patra banca ce beneficiaza de posibilitatea de a lansa credite in conditii \"relaxate\", potrivit unor surse din actionariat citate de NewsIn.
Normele interne de creditare ale BCR prevad un grad maxim de indatorare de 65% din veniturile clientilor, in functie de profilul de risc al acestora. Astfel, clientii cu intarzieri care depasesc 90 de zile la plata ratelor creditelor anterioare ar putea sa nu mai fie eligibili pentru imprumuturi viitoare, avand in vedere profilul ridicat de risc.

Contactati, oficialii BCR nu au confirmat, dar nici nu infirmat informatia potrivit careia BNR ar fi "stampitat" normele interne de creditare ale bancii.

BCR devine, astfel, a patra institutie de credit care a primit avizul BNR, dupa Alpha Bank, BRD-Groupe Societe Generale si Volksbank Romania.

BCR, membra a grupului Erste Bank, este cea mai mare banca din Romania, cu active de peste 14,6 miliarde euro. Banca are, in prezent, 501 sucursale si agentii, emite 23 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalate peste 1.300 bancomate (ATM) si 11.000 aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS).

Numarul clientilor care s-au prezentat la ghiseele bancilor pentru a se interesa despre noile norme de creditare aprobate de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR) a crescut vertiginos, au declarat oficialii bancii Alpha Bank.

Afluxul de clienti s-a datorat relaxarii conditiilor de acordare a imprumuturilor de catre BNR, masura care a avut ecou inca din prima zi pentru Alpha Bank, prima banca comerciala care beneficiaza de aceste inlesniri.

Alpha Bank Romania este prima banca care acorda incepand credite fara avans si va putea accepta si un grad de indatorare mai ridicat, fiind prima institutie financiara din Romania care a primit avizul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) pentru normele de creditare realizate conform noilor reglementari.

BRD-Groupe Societe Generale (BRD SocGen) a inceput saptamana trecuta aplicarea noilor conditii de creditare, conform normelor aprobate de Banca Nationala a Romaniei (BNR), care prevad un grad maxim de indatorare lunara a populatiei de 70% din veniturile nete pentru toate tipurile de credite ale BRD.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a validat, in urma cu o saptamana, normele de creditare ale Volksbank Romania, care este a treia banca de pe piata romaneasca ce beneficiaza de posibilitatea de a lansa credite in conditii "relaxate",
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri