Cristian Sima, membru in Consiliul de Administratie (CA) al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a anuntat ieri seara ca demisioneaza din boardul bursei, pe care l-a acuzat de lipsa de transparenta si de conservatorism, si a anuntat ca va cere revocarea acestuia.
Sima a anuntat la The Money Channel ca a decis sa demisoneze din acest post ca urmare a esecului incercarii de a introduce o serie de schimbari de natura sa eficientizeze activitatea BVB.

Intr-o interventie anterioara, Sima a criticat sistemul de calculare al indicilor BET si BET-FI, precum si modalitatea de introducere a actiunilor derivate.

In aceeasi emisiune, Sima s-a aratat nemultumit de lipsa de transparenta din cadrul CA al BVB si a criticat acest organism pentru ca s-a opus introducerii unui set de masuri care ar fi dus la cresterea eficientei Bursei.

Cristian Sima a fost ales membru in Consiliul de Administratie (CA) al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) de catre actionarii institutiei, in locul ramas vacant dupa demisia, la sfarsitul anului 2006, a directorului general al casei de brokeraj Intercapital Invest, Razvan Pasol.

Cristian Sima este absolvent de matematica. Din 1997 ocupa functia de director general al WBS Romania (Worldwide Brokeraj Services). In perioada 1991 – 1993 a fost profesor la facultatea de Stiinte Economice si Bancare din Siena Italia.

Din Consiliul de Administratie al BVB mai fac parte presedintele Septimiu Stoica, vicepresedintii Ovidiu Sergiu Pop si Dan-Viorel Paul, secretarul general Nicoale-Alexandru Rusu, Petru Prunea, Adrian Manaila, Dana-Mirela Ionescu si Rares-Doralin Nilas.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri