Grupul Aviva a achizitionat 99,82% din actiunile companiei de administrare a activelor Certinvest, pentru o suma de pana la 10 milioane euro, a declarat directorul general al Certinvest, Eugen Voicu, care a refuzat insa sa precizeze valoarea exacta a tranzactiei.
Achizitia este prevazuta sa se incheie pana la sfarsitul anului 2007, a mai spus Voicu.

"Valoarea tranzactiei nu este atat de relevanta, ci faptul ca in urmatorii ani Certinvest va valora de cateva ori mai mult", a precizat directorul general al Aviva Romania, Shah Rouf.

Voicu a refuzat sa precizeze la cat este evaluata in prezent societatea Certinvest.
Compania a primit oferte de preluare de la 5-6 societati de administrare a fondurilor de pensii inainte sa se opreasca la oferta Aviva, a precizat directorul Certinvest, care detinea, inainte de preluarea de catre Aviva, 22,3% din actiunile companiei.

Eugen Voicu isi va pastra functia de director general al Certinvest, dar va prelua pe langa aceasta si functia de director de investitii al companiei de pensii a Aviva, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat.

"Prin achizitionarea Certinvest si infintarea recenta a companiei de pensii private, Aviva Romania devine un furnizor de servicii financiare diversificate, cu o intelegere profunda a ofertei de produse de administrare a activelor", a adaugat Rouf.

Rouf nu a dorit sa detalieze comisioanele percepute de compania de pensii a Aviva, dar a precizat ca este mai important pentru clienti sa se orienteze dupa profituri cat mai mari, nu dupa comisioane cat mai mici.

"Comisioanele de pe piata romaneasca sunt cele mai mici din lume si e mai important acel 1% adus in plus la profit decat un avantaj de 0,05% la comision", a exemplificat Rouf. Acesta a explicat ca legea nu le permite administratorilor fondurilor de pensii sa vorbesca despre randamentele financiare.

"Poate fi un lucru bun, deoarece opreste companiile din a promite prea mult. Oricum, potrivit legii, un fond nu poate oferi un randament cu peste 4% mai mic decat media randamentelor oferite pe piata", a precizar Rouf.

Certinvest are in prezent in administrare 24 milioane euro prin patru fonduri mutuale, fiecare dintre acestea orientat catre alt tip de investitii. Astfel, Intercapital are plasamente preponderent in actiuni, Capital Plus este un fond diversificat, al treilea fond - Orizont - este un fond de obligatiuni, iar ultimul este un fond monetar, denumit Tezaur.

Grupul Aviva, unul din liderii europeni pe piata pensiilor si asigurarilor de viata, detine in Romania companiile Aviva Asigurari de Viata SA si Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA.

Grupul administreaza active de 535 miliarde euro, care reprezinta banii celor peste 40 de milioane de clienti din toata lumea. In Romania, Aviva este prezenta in 19 orase si are peste 430.000 de clienti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri