Unele companii locale de asigurari sunt supraevaluate, ceea ce a dus la o diminuare a interesului unor grupuri mari pentru jucatorii din Romania, spune seful Aviva Romania.
“Multe din companiile romanesti de pe piata de profil sunt supraevaluate. Am urmarit toate tranzactiile si am fost interesati sa cumparam insa am considerat ca evaluarile companiilor sunt prea ridicate”, ne-a declarat Shah Rouf, directorul general al Aviva Grup Romania.

Rouf a refuzat sa nominalizeze tranzactiile considerate supraevaluate, insa a precizat ca, pe asigurari generale, pretul corect pentru un euro din afacerile companiei preluate ar trebui sa fie cuprins intre 0,8 si 1 euro.

Spre comparatie, valoarea de piata Asiban, compania preluata luna aceasta de francezii de la Groupama, este aproape de dublul primelor brute subscrise: 186 de milioane de euro in 2007. De asemenea, la alte tranzactii de calibru din asigurari, pretul pentru un euro din afacerile companiei preluate a fost cuprins intre 1 si 1,5 euro.

Potrivit lui Rouf, compania de asigurare de viata Aviva si-a pastrat in primul trimestru din 2008 ritmul de cresetere de anul trecut, raportand un avans de peste 30% fata de primul trimestru din 2007. In acelasi timp, activele companiei au crescut cu peste 50%, fata de 2007.

"Rezultatele sunt conform asteptarilor si estimam o crestere mai mare in urmatoarele trimestre", a comentat Shah Rouf.

In urmatorii cinci ani, Aviva tinteste unul din primele cinci locuri pe piata asigurarilor de viata. In ce priveste Aviva Fond de Pensii, principalul obiectiv pentru urmatorii cinci ani este acela de a intra intre primii trei jucatori de pe piata.

Certinvest, societatea de administrare a investitiilor din cadrul grupului Aviva, mizeaza pe o crestere de cel putin patru ori a valorii activelor in urmatorii patru ani, pana la cel putin 80 milioane euro, bazandu-se mai ales pe lansarea a cinci noi fonduri mutuale in acest an, a spus Eugen Voicu, directorul executiv al Certinvest.

In prezent, societatea de investitii Certinvest are active de 20 de milioane euro.

"Certinvest va lansa un fond imobiliar in trimestrul al treilea din 2008, insa trebuie sa gasim formule de adresare pe partea de retail", a mentionat Voicu, care a adaugat ca, in prezent, se afla spre autorizare un fond inchis de investitii destinat pietei de actiuni si unul destinat investitiilor cu venit fix.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri