Millennium Bank Romania si-a crescut activele cu 82% in primele trei luni din 2008, pana la 148,9 milioane euro, pe fondul cresterii de peste doua ori a portofoliului de credite, a anuntat banca.
Astfel, volumul total al imprumuturilor acordate de Millennium Bank a crescut de la 37,2 milioane euro la sfarsitul anului trecut, la 78,9 milioane euro la sfarsitul lunii martie 2008.

Banca si-a dublat si volumul depozitelor (+95%) in intervalul ianuarie - martie, pana la 74,9 milioane euro.

Millennium Bank Romania a inregistrat, in primul trimestru, pierderi de 5,4 milioane euro, jumatate din pierderile estimate initial pentru aceasta perioada.

"Din bugetul alocat, in valoare de 10,5 milioane euro, Millennium Bank a avut pierderi de 5,4 milioane euro, datorita unui profit operational mai mare decat cel preconizat", se arata de catre reprezentantii bancii.

Strategia bancii pentru 2008 include continuarea investitiilor pe piata din Romania. Reteaua de sucursale urmeaza sa fie extinsa de la 42 pana la aproximativ 80 de unitati, iar numarul de angajati va creste de la 509 pana la 850.

Millennium Bank, subsidiara grupului portughez Millennium bcp, si-a inceput activitatea pe piata romaneasca pe 11 octombrie 2007, prin deschiderea simultana a 39 de sucursale, in Bucuresti si in opt orase din tara. Investitia initiala in Romania a fost de 40 milioane euro, iar pana la sfarsitul anului 2011 banca estimeaza o investitie de 300 milioane euro. Millennium bcp are o retea de peste 1.500 de agentii in Portugalia, Polonia, Grecia, Mozambic, Angola, SUA, Turcia si Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri