Aviva Fond de Pensii a plasat 20% din banii incasati de la clientii de pe pilonul II in actiuni pe piata romaneasca de capital si vrea sa majoreze in curand ponderea investitiilor in actiuni pana la 35%, a declarat Eugen Voicu, directorul executiv al societatii.
"Aviva Pensii Private a incasat 5,9 milioane lei la primul virament pe pilonul II. Pana acum am investit 20% in actiuni pe piata de capital, 5% in obligatiuni, 5% in titluri de stat, iar restul banilor i-am plasat in depozite bancare", a spus Voicu, citat de NewsIn.

Aviva Fond de Pensii este al patrulea jucator de pe segmentul pensiilor private obligatorii, cu 305.848 aderenti si o cota de piata de 7,36%.

"Ne gandim sa achizitionam un alt fond prezent pe pilonul II, insa pana in prezent nu am demarat nimic concret. In viitorul apropiat vrem sa crestem investitiile in actiuni pana la 35%", a adaugat Voicu.

In primul an de activitate, 2% din contributia totala de 9,5% pentru asigurarile sociale pe care o plateste fiecare angajat va ajunge in administrare privata. Ponderea va creste anual cu cate o jumatate de punct procentual, pana la atingerea nivelului de 6% aplicat venitului lunar brut, intr-un interval de opt ani.

Principalii trei jucatori de pe pilonul II sunt ING Fond de Pensii, care a atras 1,38 milioane de clienti si controleaza o treime din piata (33,2%), Allianz-Tiriac Pensii Private, cu 1,065 milioane de aderenti (25,64% din piata), si Generali Fond de Pensii, cu 389.607 clienti si 9,37% din piata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri