Erste Bank a semnat un contract pentru cumpararea unui pachet de 9,8% din actiunile institutiei de credit rusesti Bank Center-Invest, care ii da dreptul sa desemneze si un membru in consiliul de supraveghere al bancii, a anuntat institutia austriaca.
Valoarea pachetului, reprezentand 9,8% din actiunile aflate in circulatie ale Bank Center-Invest, va ramane confidentiala la solicitarea actionarilor bancii rusesti. Totodata, Erste mentioneaza ca tranzactia, care se va deconta in cursul lunii iulie, nu va avea un impact material asupra indicatorilor referitori la capitalul bancii.

"Investitia strategica in Bank Center-Invest reprezinta o oportunitate ideala pentru Erste Bank de a intra in contact cu piata din Rusia, care are un potential ridicat, dar si mai important este ca ii permite prezenta intr-o regiune care vine sa completeze perfect actuala amprenta geografica a Erste Bank", arata reprezentantii bancii austriace.

Printre actionarii Bank Center-Invest se numara familia Vysokov care a pus bazele institutiei si care detine 17,9% din banca, institutii financiare internationale importante precum Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care controleaza 27,5% din actiuni, si DEG - Deutsche Investitions - und Eetwicklungs Gesellschaft, care controleaza 22,5% din capitalul social al bancii.

Bank Center-Invest este o banca regionala din districtul federal sudic al Rusiei, care are aproximativ 23 de milioane de locuitori si unde se gasesc orase mari precum Rostov, Krasnodar, Wolgograd si Soci.

Regiunea este considerata una dintre cele mai variate din punct de vedere economic, cu o dezvoltare bazata in principal pe agricultura si partial pe industria gazelor si petrolului.

Banca cu sediul in Rostov are circa 2.000 de angajati si o retea de 110 sucursale, a doua ca marime din districtul federal sudic.Totodata, in regiune, Bank Center-Invest are o cota de piata de 6% in functie de active, care se ridicau la sfarsitul anului trecut la 1,1 miliarde euro.

Erste Bank are 53.633 de angajati si este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare din Europa Centrala, avand peste 16 milioane de clienti in aproape 3.000 de unitati situate in 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La data de 31 Martie 2008, totalul activelor era de 204,5 milarde de euro, profitul net de 315,6 milioane de euro, iar rentabilitatea capitalului angajat de 14,8 %.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri