Banca Comerciala Carpatica (BCC) isi va majora capitalul social cu 9,75 milioane lei, dupa ce 1.681 de actionari au subscris 97,55% din titlurile oferite in cadrul procesului de marire a capitalului, a anuntat institutia de credit.
Actionarii bancii aprobasera in cadrul adunarii generale de la sfarsitul lunii mai majorarea capitalului social cu 10 milioane lei, prin aport in numerar.

Astfel, Banca Carpatica a emis 100 de milioane de actiuni, pe care le-a oferit spre subscriere la pretul de 0,12 lei/unitate, din care 0,02 lei a fost prima de emisiune. Cei 1.681 de actionari care au participat la majorare au cumparat aproape 97,55 milioane de titluri, banca incasand in urma primelor de emisiune circa 1,95 milioane lei.

Cele 2,45 milioane de actiuni ramase nesubscrise vor fi anulate, informeaza NewsIn.

Banca Comerciala Carpatica (BCC) a obtinut in primul semestru al anului un profit net de 3,39 milioane lei, in scadere cu 51,6% fata de perioada similara de anul trecut, in conditiile in care activele bancii au sporit cu 17,3% in intervalul iunie 2007 - iunie 2008, pana la 2,17 miliarde lei.

In urma majorarii, Banca Comerciala Carpatica va avea un capital social de 188,57 milioane lei, divizat in 1,88 miliarde de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Potrivit ultimei raportari, Ilie Carabulea este actionarul principal al bancii, controland 35,82% din capitalul social, Aurel Albu detine 9,99% din titluri, Tanase Corneliu are o participatie de 9,84%, Olivo Lucio are 7,87%, iar Olivo Gian Antonio detine 6,53% din capital.

Titlurile Bancii Carpatica se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei, sub simbolul BCC. Potrivit ultimei cotatii de 0,1760 lei, stabilita in sedinta bursiera de miercuri, banca are o valoare de piata de 314,72 milioane lei (88,65 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri