CA IB Asset Management va lansa, la inceputul lunii august, un fond mutual cu unitati denominate in euro, Europa Obligatiuni, care se va adresa investitorilor cu un profil conservator, sumele atrase urmand sa fie plasate in obligatiuni guvernamentale emise de statele UE, transmite Mediafax.

"Prin intermediul fondului Europa Obligatiuni, investorii autohtoni vor putea sa efectueze plasamente pe pietele de capital externe, inaccesibile pana in prezent. Unitatile de fond vor fi denominate in euro, iar achizitionarea acestora va fi posibila atat in moneda europeana cat si in cea nationala", arata Florin Dolea, directorul general al CA IB Asset Management.

Prin politica de investitii orientata catre instrumente denominate in euro, fondul se adreseaza investitorilor care urmaresc evitarea riscului de depreciere a monedei nationale in raport cu euro. Potrivit lui Dolea, circa 80 la suta din sumele atrase vor fi indreptate catre obligatiuni guvernamentale emise de statele membre UE, iar restul activelor vor viza instrumentele financiare de pe piata romaneasca (obligatiuni de stat, certificate de trezorerie si alte instrumente cu venit fix).

Capitalul de pornire al fondului va fi de cinci milioane de euro, suma care va proveni de la grupul austriac HVB Group. Conform reprezentantilor CA IB Asset Management, fondul este recomandat pentru investitiile pe termen mediu, perioada recomandata de investire fiind de cel putin trei ani. Investitia initiala minima reprezinta echivalentul a 300 de euro, valoare unei unitati de fond fiind de 10 euro.

Ulterior, investitia poate fi de minimum o unitate de fond. Dolea a mai spus ca, pana la finele lunii iulie, CA IB va incheia procesul de preluare a fondurilor Stabilo si Integro, administrate de Quadrant Asset Management. De asemenea, CA IB si-a propus sa lanseze inca un fond mutual pana la finele anului, care va fi dedicat in totalitate pietei de capital interne. CA IB Asset Management este o societate de administrare a investitiilor controlata de Capital Invest GmbH si HVB Bank Romania.

Societatea a fost lansata in anul 2004, o data cu obtinerea autorizatiei de functionare de la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare. Capital Invest GmbH, membra a HVB Group, este societatea de administrare a fondurilor de investitii detinute de Bank Austria Creditanstalt. La finele lunii iunie, piata interna a fondurilor mutuale deschise si inchise se situa in jurul valorii de 93 milioane de euro, conform datelor publicate de Uniunea Nationala a Organismelor de Plasament Colectiv.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri