Pe baza contractelor in vigoare nu exista nicio obligatie de a-l informa pe Dan Adamescu cu privire la cumpararea Unita de catre Uniqa, iar prevederile contractuale dintre grupul austriac si Nova Trade au fost prezentate autoritatilor, a anuntat Uniqa intr-un comunicat.
Pozitia oficiala a grupului Uniqa vine ca reactie la comunicatul societatii Nova Trade, publicat duminica, potrivit caruia preluarea Unita de catre Uniqa este o incalcare a parteneriatului Astra-Uniqa.

Potrivit comunicatului publicat duminica, Nova Trade - actionarul majoritar al companiei Astra - sustine ca va recurge la masuri legale pentru ca austriecii de la Uniqa au incalcat obligatiile care le reveneau dintr-un contract cu firma.
In comunicat se mentiona ca, potrivit contractului, Nova Trade si Uniqa Group Austria au obligatia ca pentru orice achizitie in Romania a unei companii care opereaza pe aceeasi piata cu Astra, sa actioneze impreuna ca parteneri cu drepturi egale.

"Nu suntem de acord cu continutul comunicatului publicat de Nova Trade astazi si ne reconfirmam declaratiile din conferinta de presa din 5 noiembrie", se arata in comunicatul grupului Uniqa.

"Pe baza contractelor in vigoare nu exista nici o obligatie de a-l informa pe dl. Adamescu cu privire la incheierea afacerii Unita. Toate prevederile contractuale dintre Uniqa si Nova Trade au fost facute deja publice autoritatilor (locale si europene) si aceste contracte au stat la baza deciziilor si aprobarilor obtinute din partea acestora", se mai spune in comunicatul grupului Uniqa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri