Arbitrul pensiilor private analizeaza cel putin doua procese de fuziune intre fondurile de pensii obligatorii (pilon II) in aceasta perioada, in afara de ceea ce s-a aprobat deja, a declarat presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea.
Arbitrul pensiilor private a autorizat la jumatatea lunii februarie, intr-o prima faza, preluarea prin fuziune a fondului de pensii obligatorii (pilonul II) gestionat de Bancpost de catre Eureko (fosta Interamerican), aceasta fiind prima etapa in procesul de autorizare definitiva a fuziunii.

Eureko Pensii, al saselea jucator de pe piata pensiilor private obligatorii (pilon II) , a anuntat in aceasta luna ca vrea sa preia si fondul KD Pensii, transmite NewsIn.

"Este cunoscut ca s-au manifestat deja primele intentii de fuziuni. Am aprobat o prima intentie de fuziune si sunt cel putin doua in curs de aprobare", a mentionat Oancea. El a adaugat ca, incepand din ultimele luni ale lui 2009 si in prima parte a lui 2010 vor fi luate decizii clare in ce priveste stimularea concurentei intre administratori.

La sfarsitul lunii septembrie 2008, grupul Banca Comerciala Romana (BCR), care controleaza al optulea jucator de pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), a anuntat ca s-a inteles cu actionarii administratorului Omniasig Pensii pentru preluarea acestuia.

In prezent, 14 fonduri activeaza pe pilonul II si aveau la sfarsitul lui ianuarie active nete de 949,60 milioane lei (circa 222 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri