Compania good.bee, membra a Erste Group, lanseaza pe piata din Romania o serie de servicii bancare pe telefonul mobil, in parteneriat cu BCR, tintind sa ajunga si la populatia nebancarizata de pe teritoriul tarii.
"Estimam un numar de 700 de agenti de vanzare pana la sfarsitul anului si atragerea a 100.000 de clienti. Forta de vanzari va fi coordonata prin intermediul a 8 centre regionale, situate in opt orase importante din tara", a spus directorul general good.bee in Romania, Sorin Bulai (foto).

De asemenea, Bulai prognozeaza un numar de 1,3 milioane tranzactii pentru 2009.

“Oamenii ar putea inca sa fie reticenti la astfel de lucruri, astfel incat sumele pe care le vor tranzactiona vor fi destul de mici”, a mentionat acesta.

Procesarea propriu-zisa a tranzactiilor este facuta prin sistemul informatic al BCR, conturile tin tot de BCR, iar cardurile atasate conturilor, desi nenominalizate, sunt co-branded BCR.

Investitia initiala a fost de peste 1,5 milioane euro, iar capitalul social este de peste 6 milioane lei.

Motivul pentru care reprezentantii companiei au ales Romania este potentialul urias pe care il are acest serviciu aici, tinand cont si de faptul ca peste 8 milioane de personae cu varsta intre 15 si 55 de ani nu au acces la servicii bancare de baza, dar si datorita ratei crescute de penetrare a telefoniei mobile.

Dupa lansarea din Romania, “intentionam sa lansam good.bee Tranzactii mobile si pe alte piete europene, in special in tarile in care este present grupul Erste”, conform lui Sava Dalbokov, CEO-ul good.bee Holding.

La achizitionarea Pachetului de Start, utilizatorul serviciului are la dispozitie un cont curent la BCR, un card de debit Visa Electron cu cip si poate efectua operatiuni bancare prin telefonul mobil, precum transferul de bani, verificarea soldului contului sau reincarcarea cartelei de telefon mobil.

good.bee Tranzactii Mobile poate fi utilizat pe orice tip de telefon mobil, fara instalarea unor aplicatii suplimentare si fara a necesita acces la Internet. Serviciul de tranzactionare mobile a fost disponibil si cu ajutorul Visa, si este disponibil in retelele Vodafone si Orange, a declarat Sorin Bulai, directorul general al good.bee Services Romania.

“Am avut discutii si cu alti operatori de telefonie mobile si speram ca, in curand, sa ni se alature si acestia”, spune el. In prezent, serviciul de reincarcare a unei cartele preplatite este disponibil si pentru a transfera credit catre reteaua Cosmote, alaturi de retelele Vodafone si Orange.

Sava Dalbokov a explicat ca good.bee are in vedere sa isi extinda baza de servicii, putand oferi ulterior si credite de consum, produse de economisire si de asigurari, dar toate cu o valoare relativ redusa. In plus, acesta a descris business-ul good.bee prin comparatie cu cel al Avon: “Agentii good.bee sunt PFA-uri, nu angajati. Agentii vin, iti ofera informatii despre serviciul nostru, iar daca esti interesat, il cumperi. E la fel ca in cazul distribuitorilor Avon, care iti arata produsele din catalog”. Un agent good.bee va castiga jumatate din valoarea pachetului pe care il vinde.

good.bee Service RO are, in prezent, 24 de angajati permanenti, majoritatea in departamentele de operatiuni si asistenta a clientilor.

Costul Pachetului de Start este de 26 lei, comisionul pentru transferuri intre conturi good.bee sau catre conturi in BCR este de 1,15 lei, in timp ce pentru transferul catre conturi la alte banci comisionul este de 1,8 lei. Pentru verificarea soldului de cont se percepe un comision de 0,45 lei, iar pentru reincarcarea cartelei de telefon mobil comisionul este 0.

good.bee Service RO a fost infiintata in septembrie 2008, iar din actionariatul companiei face parte si firma de consultanta Central European Financial Services (CEFS).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri