Allianz-Tiriac, cea mai mare companie de asigurari de pe piata, a raportat pentru primul trimestru subscrieri in scadere cu 4,5%, la 351,3 milioane de lei (circa 82 milioane euro), la un profit brut de 35 milioane de lei.
Reprezentantii companiei apreciaza ca volumul afacerilor societatii a evoluat in acelasi sens cu tendinta inregistrata la nivelul intregii piete de asigurari care, foarte probabil, va evidentia o contractie a veniturilor din prime brute subscrise.

"La fel ca intreaga piata a asigurarilor, resimtim efectele crizei, insa suportam mult mai bine presiunile generate de deteriorarea conditiilor de piata", a declarat directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari, Cristian Constantinescu.

Pe segmentul asigurarilor de viata, Allianz-Tiriac a inregistrat o crestere a primelor brute subscrise cu 7,4%, pana la 27,8 milioane lei, comparativ cu 25,9 milioane lei in primele trei luni din 2008. Cresterea a fost sustinuta de evolutia vanzarilor de produse de asigurari de viata traditionale, potrivit companiei.

In ce priveste activitatea de asigurari generale, veniturile din prime brute subscrise s-au redus cu 5,4% in primul trimestru, pana la 323,5 milioane de lei, de la 341,9 milioane lei in primele trei luni din 2008.

Clasele de asigurari auto, care detin ponderea principala in portofoliul de asigurari generale, au evoluat diferit. Astfel, pe segmentul Casco, veniturile din prime au scazut in primul trimestru cu 2,2%, pana la 182,5 milioane lei, in timp ce subscrierile de polite RCA au crescut cu 1 milion lei (1,4%), pana la 68,7 milioane lei.

Compania subliniaza ca stoparea dezvoltarii parcurilor auto genereaza o reducere a cererii de polite noi Casco, iar denuntarea unui numar tot mai mare de contracte de leasing determina rezilierea inainte de scadenta a politelor de asigurare de avarii si furt corespunzatoare.

"Acestea sunt principalele motive care au dus la usoara scadere a volumului de prime brute subscrise pe clasa de asigurari Casco", se spune in comunicatul companiei.

Cresterea de pe segmentul politelor RCA "este rezultatul direct al programului de ofertare segmentata dezvoltat de companie", mentioneaza asiguratorul.

Din activitatile de asigurari generale si de viata, Allianz-Tiriac a obtinut un profit operational de 5,2 milioane lei, din care 3,1 milioane lei pe segmentul asigurarilor generale si 2,1 milioane lei din asigurarile de viata, potrivit datelor preliminare, calculate in conformitate cu standardele romanesti de contabilitate.

Anul trecut, Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat un profit brut de 35,23 milioane lei, in scadere cu 16% fata de 2007, arata rezultatele financiare auditate.

Compania si-a majorat substantial anul trecut provizioanele aferente debitelor, ce reprezinta rate de prime neincasate, anticipand o reducere a solvabilitatii unora dintre clientii companiei. De asemenea, Allianz-Tiriac a majorat provizioanele create in legatura cu drepturile de incasare a regreselor.

Primele brute subscrise de Allianz-Tiriac din activitatile de asigurari generale si de viata au insumat 1,38 miliarde lei in 2008, in crestere cu 12,1% (150 milioane lei) fata de anul anterior.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri