Piata romaneasca de asigurari a crescut cu circa 5% in primele patru luni din acest an fata de perioada similara din 2008, urmand ca la sfarsitul lui 2009 cresterea anuala sa ajunga la 10%, a declarat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu.
"Pana la sfarsitul anului, am convingerea ca vom avea o crestere de pana la 10%", a mentionat Toncescu, care a adaugat ca in primele patru luni din acest an avansul pietei a fost de aproximativ 5%, potrivit NewsIn.

In ce priveste segmentul asigurarilor de viata, Toncescu a mentionat ca nu sunt atat de multe rascumparari din partea clientilor, ceea ce arata ca asiguratii au inteles ca "nu trebuie sa intervina in contractele lor inainte ca acestea sa ajunga la maturitate".

Intrebata de ce unii brokeri solicita CSA autosuspendarea, seful CSA sustine ca unele motive ar consta in faptul ca acestia "vor sa renunte pentru o perioada la activitatea de brokeraj" sau "vor sa-si caute asociati ca sa se se dezvolte intr-o firma mai mare". Toncescu a adaugat ca
CSA autorizeaza cate 3-4 noi brokeri in fiecare saptamana.

In primul trimestru al acestui an, primele brute subscrise pe piata romaneasca a asigurarilor au insumat 2,42 miliarde lei, in crestere cu 1,46% fata de aceeasi perioada din 2008, in conditiile in care avansul asigurarilor generale a compensat scaderea de pe segmentul asigurarilor de viata.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri