Profitul net al Bancii Comerciale Carpatica (BCC) a crescut de circa 2,5 ori in primul semestru din 2009, in comparatie cu intervalul similar din 2008, pana la 8,3 milioane lei (1,96 mil. euro), arata rezultatele financiare ale bancii.
In primele sase luni din 2008, BCC inregistrase un profit net de 3,39 milioane lei.

In mod similar, profitul brut al bancii a avansat de 2,14 ori, pana la 8,32 milioane lei in primul semestru al acestui an, de la 3,89 milioane lei in aceeasi perioada a anului trecut.

"Trebuie adaugat ca aceste rezultate bune sunt acompaniate de un volum de provizioane in crestere cu 21% fata de perioada similara din 2008, care sunt menite sa asigure o buna protectie la socurile posibile ce pot aparea din zona economiei reale. Asteptam ca semestrul II sa constituie o provocare importanta in conditiile in care semnale de revenire a economiei, nu numai ca refuza sa apara, ci din contra, se pare, va fi un semestru cu o contractie puternica a economiei. In aceste conditii, sprijinirea clientilor nostri in depasirea perioadei prelungite de recesiune este o prioritate strategica", spune directorul general al bancii, Nicolaie Hoanta.

Activele bancii au avansat cu 44% in primele sase luni din an, pana la 3,3 miliarde lei la finalul lunii iunie, comparativ cu 2,29 miliarde lei la finalul anului trecut.

"Pe seama cresterii cu 44% a volumului activelor bancii, comparativ cu nivelul inregistrat la finele anului trecut, cresterea cotei de piata peste pragul de 1% intareste increderea clientilor in brandul BCC", anunta banca.

Creantele asupra clientelei, respectiv creditele acordate de BCC, au ajuns, in primele sase luni din an, la un volum de 1,34 miliarde lei, in crestere usoara, cu 0,45%, fata de finalul anului 2008, cand portofoliul de imprumuturi se plasa la 1,34 miliarde lei.

Datoriile privind clientela au avansat cu 12,5% in primul semestru, pana la 2,02 miliarde lei la finalul lui iunie.

Veniturile totale ale BCC au avansat cu 15% in in primul semestru comparativ cu perioada similara a anului trecut, pana la 308,7 milioane lei. In acelasi timp, cheltuielile totale au crescut cu 13,4%, pana la 300,42 milioane lei.

Veniturile din comisioane au scazut cu 14%, pana la 32 milioane lei in primul semestru din 2009, fata de 37,23 milioane lei in primele sase luni ale anului trecut.

Dobanzile de primit si veniturile asimilate s-au plasat la 146,2 milioane lei in primul semestru, in crestere cu circa 50% comparativ cu prima jumatate a anului 2008, in timp ce dobanzile de platit si cheltuielile asimilate s-au dublat, ajungand la 125,4 milioane lei.

Capitalurile proprii ale BCC au crescut usor in primele sase luni din an, cu 3,5%, pana la 246,3 milioane lei la finalul lui iunie 2009.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri