Aegon Asigurari de Viata, parte a grupului olandez Aegon, a subscris in primele sase luni ale anului prime de circa 700.000 euro insumand 1.000 de clienti, iar pentru sfarsitul acestui an estimeaza afaceri de aproximativ 1 milion de euro, a declarat CEO-ul societatii, Silvia Sirb.
"Vindem asigurari din aprilie, iar pentru sfarsitul acestui an estimam o valoare a primelor brute subscrise de putin peste 1 milion de euro", detaliaza Silvia Sirb (foto).

Totodata, a mentionat Sirb, propria retea este urmatorul pas in constructia distributiei, dar CEO-ul societatii de asigurari nu a putut spune daca aceasta va fi sau nu lansata pana la sfarsitul anului.

La nivel de grup, Aegon analizeaza in continuare posibilitatea de a intra pe piata de asigurari generale din Romania printr-o investitie de la zero sau prin achizitia unui jucator din piata.

"Dorim sa completam pensiile private obligatorii (pilonul II) cu pensiile private facultative (pilonul III), insa numai atunci cand piata isi va reveni, fapt posibil dupa a doua partea a anului 2010", adauga CEO-ul asiguratorului.

Sirb a subliniat ca piata pensiilor private obligatorii se confrunta in prezent cu dificultati semnificative in contextul crizei mondiale, deoarece tot mai putini angajatori vireaza contributiile.

"Piata pensiilor private facultative este relativ blocata", in viziunea conducerii Aegon Asigurari de Viata.

Compania are in prezent 57 de angajati pe segmentele de pensii private obligatorii si asigurari de viata, dar vinde asigurari de viata si prin intermediul brokerilor. In prezent, asiguratorul are incheiate contracte de parteneriat cu 3 brokeri: MBI Romania, Guild si Salve Grup, iar cu al patrulea broker de asigurari este in curs de semnare a contractului.

In luna iunie a acestui an, Aegon a cumparat de la BT participatia de 50% pe care o detinea in cadrul companiei mixte si a devenit actionar unic. In Romania, grupul Aegon are doua linii de afaceri – constand in pensii private si asigurari de viata.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri