Omul de afaceri roman Dinu Patriciu si fostul premier georgian Vladimer Lado Gugenidze au cumparat Banca Populara a Georgiei, prin intermediul unui vehicul de investitii, de la compania Eurooil, subsidiara a RAK Investment, potrivit agentiei Interfax.
Autoritatea georgiana de supraveghere a confirmat ca banca a fost vanduta, dar a refuzat sa ofere detalii. In schimb, o sursa din interiorul bancii a precizat ca directorul general al Bancii Populare, Zurab Tsulaya, va face un anunt oficial, in cadrul unei conferinte de saptamana viitoare.

Sursele citate de ziarul georgian Commersant sustin ca Patriciu ar fi platit 7 milioane dolari pentru actiuni, potrivit NewsIn

"Stim ca Patriciu este in prezent in Georgia, dar nu a fost facut niciun anunt oficial", au spus jurnalisti de la Commersant.

Anterior se vehicula ca Eurooil a purtat negocieri intensive cu patru grupuri de afaceri straine care si-au exprimat interesul pentru achizitia bancii. Oficiali ai Eurooil spuneau ca afacerea ar putea fi finalizata in august, dar nu au dezvaluit identitatea potentialilor cumparatori.

In ianuarie 2009, compania Eurooil, inregistrata in Marea Britanie, a cumparat 65% din actiunile Bancii Populare, reusind apoi sa-si creasca participatia la 89%. Eurooil avea intentia sa obtina 100% din actiuni. In acea perioada, noul cumparator a vandut toate activele non-bancare.

Banca Populara din Georgia a fost fondata in octombrie 2002 si are 211 de unitati in intreaga tara, fiind a 27 banca din statul caucazian ca marime, potrivit Interfax.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri