Bancile din Romania trebuie sa fie mult mai responsabile pe viitor, in special cele care au dat in trecut credite in valuta mult prea usor si care au acceptat un grad de indatorare foarte mare, avertizeaza seful BRD - Groupe Societe Generale, Patrick Gelin.
"Revenirea creditului de consum va fi mult mai lenta avand in vedere gradul actual de indatorare alpopulatiei care este foarte ridicat ", a declarat Patrick Gelin (foto), presedintele BRD, adaugand ca, de la inceputul crizei economice, riscurile din sistemul bancar din Romania au crescut semnificativ.

Totusi, presedintele BRD, a doua institutie de credit de pe piata locala dupa valoarea activelor gestionate, sustine ca reluarea activitatii de creditare nu se poate face daca economia nu se va redresa, iar infrastructura poate deveni un punct de blocaj in dezvoltarea Romaniei.

"Infrastructura constituie o miza majora pentru Romania. Daca nu se va accelera dezvoltarea si modernizarea acestui sector, ma tem sa nu devina un punct de blocaj, care va penaliza dezvoltarea tarii in viitor", a declarat Gelin.

Presedintele BRD a mai identificat si alte doua mize majore pentru dezvoltarea Romaniei, mai exact gestionarea finantelor publice si problema resurselor umane. In cazul in care Romania isi va gestiona prost finantele publice, atunci vom vedea o iesire mai lenta din criza, lucru care nu este de dorit, in opinia lui Patrick Gelin.

Bancherul de origine franceza a mai explicat ca "scurgerea de talente" din Romania constituie o alta problema majora pentru economie, mai grava decat "scurgerile de capital", din cauza ca multi tineri care pleaca sa studieze in strainatate nu se mai intorc in tara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri