Banca Comerciala Romana (BCR) a redus dobanzile la creditele de retail in lei cu pana la 2,8 puncte procentuale si cu 0,25% la imprumuturile in euro, concomitent cu diminuarea dobanzilor la produsele de economisire - atat pentru persoane fizice cat si pentru companii, potrivit unui comunicat al institutiei de credit.
„Acest nou pas de scadere a nivelului dobanzilor reflecta evolutia mediului financiar economic in contextul masurilor de politica monetara adoptate de BNR. Prin dobanzile fixe dorim sa protejam clientii de fluctuatiile de dobanda si sa le oferim stabilitatea ratelor de credit benefica in gestionarea bugetului familiei. Propunem acum printre cele mai avantajoase dobanzi de pe piata creditului, marcand inca o data tendinta de scadere a acestora din pozitia BCR de market maker”, a declarat Stefan Coroianu, director executiv al directiei de credite Retail din cadrul BCR.

Astfel, BCR reduce, incepand de astazi, dobanzile la creditele retail nou acordate cu dobanda fixa, in lei sau in euro. Dobanda in cazul creditelor in lei scade cu pana la 2,8% in timp ce creditele in euro cu dobanda fixa beneficiaza de o reducere de 0,25%.

BCR a mai redus si dobanzile la cardurile de credit in lei si in euro, acestea ajungand pana la 20,93% pentru cardurile in lei si pana la 9,75% pentru cele in euro.

Totodata, BCR a redus, de la inceputul acestei luni, ratele de dobanda pentru produsele de economisire adresate persoanelor fizice. Astfel, dobanzile la depozitele in lei au scazut cu pana la 0,65 puncte procentuale, la cele in euro s-au redus cu pana la 0,5 p.p. iar la cele in USD cu 0,25 p.p..

In cazul conturilor de economii Maxicont in lei reducerea este de 1 p.p., pentru cele in euro si dolari este de 0,75 p.p., iar la certificatele de depozit reducerea dobanzii este de 1 punct procentual.

Pentru clientii corporate, BCR a redus dobanzile la depozitele in lei cu pana la 0,5 puncte procentuale, iar la cele in euro si dolari cu 0,25 puncte procentuale. In cazul conturilor de economii Ideal BCR in lei, reducerea dobanzii este de 0.5 p.p., iar pentru cele in euro si dolari este de 0.75 p.p., respectiv 0.5 p.p..
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri