Actionarii Groupama Asigurari, rezultata in urma fuziunii BT Asigurari cu Asiban, au decis, intr-o sedinta din 28 august, reducerea capitalului socioal cu 872,9 milioane lei, ca urmare a diminuarii activului net al societatii, la mai putin de 50% din valoarea capitalului social subscris.
Inainte de reducere, capitalul social al Groupama Asigurari era de 1,042 miliarde lei.
Suma de 872,87 milioane lei reprezinta pierderile acumulate, inclusiv prima negativa inregistrata in urma fuziunii in care a fost implicata societatea. Reducerea capitalului se va face prin reducerea numarului de actiuni emise de societate, de la 1,042 miliarde actiuni la 169,23 milioane actiuni, potrivit anuntului citat de NewsIn.

Cele 169,23 milioane actiuni isi vor pastra valoarea nominala de 1 leu si vor fi alocate actionarilor actuali - Groupama SA si Groupama Investissements SAS - conform cotei de participatie a acestora la capitalul social.

Groupama SA detine 99,99997% din capitalul social, iar Groupama Investissements SAS are 0,00003% din capital.

Executarea hotararii de reducere a capitalului social propuse nu va aduce atingere activitatii, activului net sau pozitiei financiare ale societatii si nu va antrena vreo distribuire de fonduri catre actionari, potrivit companiei.

Grupul francez de asigurari Groupama, care a preluat companiile Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia, a inregistrat in primul semestru o scadere cu 11,9% a veniturilor din Romania, la 104 milioane euro, mai ales pe fondul reducerii puternice a afacerilor pe segmentul de asiguari de viata si sanatate.

Groupama a platit actionarilor 350 milioane euro pentru al treilea asigurator de pe piata romaneasca, Asiban, dupa ce preluase, anterior, BT Asigurari de la fostul proprietar, Banca Transilvania, pentru circa 100 milioane euro. de asemenea, Groupama s-a inteles anul trecut cu banca ungara OTP pentru preluarea diviziei OTP Garancia, in tranzactie fiind incluse si subsidiarele acesteia din Bulgaria, Romania si Slovacia.

Groupama Asigurari a obtinut autorizatia Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) in iunie, fuziunea realizandu-se prin absorbtia Asiban de catre BT Asigurari. Compania, cu sediul la Cluj-Napoca, a fost inregistrata la Registrul Comertului la 1 august. OTP Garancia va fi integrata la sfarsitul lui 2009 sau inceputul lui 2010.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri