Aegon Fond de Pensii, al optulea jucator de pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), isi reduce capitalul social cu 44,3 milioane lei, pana la 17,5 milioane lei, dupa ce administratorii au fost obligati sa recunoasca in 2008 drept pierderi investitiile realizate la startul sistemului, scrie NewsIn.
Decizia a fost luata pe 7 august 2009. Inainte de reducere, Aegon Fond de Pensii avea un capital social de 61,8 milioane lei.

Capitalul social al societatii, detinut in totalitate de catre Aegon, este de 17,5 milioane lei. "Capitalul este subscris si varsat in intregime in numerar si divide in 175 milioane actiuni nominative, cu o valoare nominala de 0,1 lei", se arata in hotorarea actionarilor.

Unii administratori, precum Allianz-Tiriac Pensii Private, au fost nevoiti sa recurga la reduceri ale capitalului social cu volumul pierderilor contabile realizate, pentru a respecta Legea 31/1990, care impune un anumit raport intre capitalul propriu si capitalul social.

In primii doi ani de la lansarea acestei noi piete, companiile au inregistrat pierderi cumulate de 165 milioane lei in 2007 si de 880 milioane lei in 2008.

Aegon Fond de Pensii administreaza fondul de pensii private obligatorii Vital, care la sfarsitul lui septembrie avea active nete de 53,16 milioane lei si 134.155 de participanti.

Grup international care ofera asigurari de viata, pensii si produse de investitii, Aegon are sediul central in Haga si deruleaza operatiuni in peste 20 de piete din America, Europa si Asia.

Pe piata romaneasca, Aegon activeaza pe piata pensiilor private obligatorii si pe piata de asigurari, prin Aegon Asigurari de Viata.

In 23 iunie, grupul olandez Aegon a anuntat finalizarea achizitiei participatiei de 50% detinuta de Banca Transilvania in firma de pensii private BTAegon, infiintata in 2008 de catre cele doua companii, pentru care a platit aproximativ 11 milioane euro.

Ce pierderi au inregistrat in primul semestru jucatorii din pensii private

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri