Raiffeisen International va lansa in 2010 noua banca cu servicii exclusiv pe internet, sub conceptul de direct bank, initial in sapte tari membre UE unde grupul este prezent prin subsidiare, printre care si Romania, au declarat reprezentanti ai grupului.
Cele sapte tari in care noua banca va desfasura operatiuni in prima faza vor fi Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania, Slovacia si Slovenia, noteaza NewsIn.

"Licenta primita de banca permite inceperea operatiunilor in toate tarile care sunt membrie UE. Deci, si Romania este un candidat logic. Primii pasi in 2010 vor fi facuti insa pe piete mai mici din cele sapte tari membre UE in care Raiffeisen International are banci subsidiare", a spus directorul de comunicare al grupului, Michael Palzer.

El a adaugat ca banca va functiona prin intermediul unei platforme IT unice in toate tarile in care isi va incepe operatiunile.

Raiffeisen International, banca-mama a Raiffeisen Bank Romania, a anuntat ca vrea sa lanseze anul viitor in Europa Centrala si de Est o banca online, destinata exclusiv serviciilor bancare pe internet.

In prima faza, activitatile noii banci se vor axa pe produsele de economisire destinate segmentului de retail, iar Raiffeisen International vrea ca prin noul concept sa atraga clientii orientati catre serviciile bancare prin internet.

"Prin oferta de produse si servicii online de ultima generatie pentru acest segment distinctiv de clienti, banca va completa ofertele traditionale si va contribui la intarirea lichiditatii grupului", a spus directorul general al Raiffeisen International, Herbert Stepic.

El a subliniat ca noua investitie a grupului demonstreaza ca Raiffeisen International isi pastreaza angajamentele fata de regiune, unde considera ca procesul de convergenta va continua.

Autoritarea de reglementare a pietei financiare din Austria a acordat licenta de functionare pentru noua banca, ce va avea sediul in Viena si va opera ca subsidiara a Raiffeisen International sub licenta bancara austriaca.

Principiul de "pasaport unic european" ii permite noii banci directe sa intre pe piata bancara dintr-o alta tara membra UE printr-o simpla notificare a autoritatilor de reglementare competente.

Raiffeisen International este al doilea creditor din Europa Centrala si de Est, dupa Unicredit, operand pe 17 piete din regiune prin banci subsidiare, companii de leasing si alti furnizori de servicii financiare. Grupul are aproape 59.000 de angajati si aproximativ 15 milioane de clienti in peste 3.100 de unitati bancare.

Raiffeisen International este subsidiara integral consolidata a Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG (RZB), care detine aproape 70% din actiuni. Restul se tranzactioneaza liber, actiunile fiind listate la Bursa de Valori din Viena.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri