Companiei de consultanta imobiliara More Real Estate Services a preluat in aceasta luna administrarea portofoliului de proprietati imobiliare al bancii ATEbank, urmand sa ofere consultanta in gestionarea activelor neperfomante pe care banca le are pe segmentul de real estate.
„Am semnat marti contractul cu ATEbank si ne vom ocupa de administrarea unui portofoliu de zeci de milioane de euro care are diferite probleme. Unele proprietati vor fi vandute, insa pentru altele inchirierea poate fi o solutie salvatoare”, a declarat Ilias Papageorgiadis (foto), CEO al companiei de consultanta imobiliara More Real Estate Services.

Papageorgiadis spune ca este importanta atat gestionarea activelor neperfomante, dar in acelasi timp trebuie ajutati clientii care care sunt aproape de a ajunge pe lista neagra a bancii.

Compania More Real Estate Services se afla in negocieri si cu alte banci, mai mari si cu mai multe probleme comparativ cu ATEbank. Cu toate acestea, consultantul nu crede ca externalizarea portofoliului de proprietati imobiliare al unei banci va deveni un trend.

„Chiar daca in viitorul apropiat vom vedea tot mai multe banci care vor externaliza portofoliul de proprietati imobiliare catre companiile de consultanta, nu putem spune ca este vorba de un trend. Depinde de expunerea fiecarei banci pe acest sector”, a adaugat Papageorgiadis.

Compania More Real Estate Services a raportat pentru anul 2009 o cifra de afaceri de peste 4,5 milioane lei (un milion de euro) si un profit de 1,5 milioane lei (355.000 euro), dupa ce in 2008 a mers pe pierderi.

In toamna anului trecut, agentia de rating Fitch a confirmat ratingurile si perspectiva negativa de rating pentru Agricultural Bank of Greece (ATEbank), prezenta si pe piata din Romania.

La inceputul acestui an, ATEbank Romania a anuntat ca trece de la un Consiliu de Administratie format din sapte membri la unul format din noua persoane si il schimba din functia de presedinte al CA pe Dimitrios Miliakos, inlocuindu-l cu Sotiris Scandamis, ales pentru un mandat de 4 ani.

Precizare la articolul „ATEbank lasa portofoliul de proprietati imobiliare pe mana unei companii de consultanta”


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri