Actionarii CR Firenze Romania au votat in cadrul adunarii generale din ianuarie majorarea capitalului social al bancii cu 40,4%, la 149,4 milioane lei, prin emiterea a 4,3 milioane de actiuni noi, cu o valoare nominala de 10 lei/actiune, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial.
In prezent, capitalul social al bancii este de 106,4 milioane lei, scrie NewsIn.

Anul trecut, CR Firenze Romania si-a majorat capitalul social cu 140%, pana la 106,4 milioane lei, printr-o emisiune de noi actiuni la o valoare nominala de 10 lei/actiune. Majorarea de capital s-a realizat prin emisiunea de 6,207 milioane noi actiuni, subscrise si varsate in totalitate.

Potrivit hotararii AGA, actiunile noi vor fi oferite spre subscriere actionarilor, proportional cu cota de participare la structura capitalului, cele mai multe, respectiv 3,65 milioane, fiind alocate bancii CR Firenze SpA, acestia avand termen o luna de la data publicarii in MO pentru subscrierea actiunilor noi si achitarea integrala a acestora.
Actiunile ramase nesubscrise dupa inchiderea celor trei etape de majorare vor fi anulate de consiliul de administratie.

Banca CR Firenze Romania, fosta Daewoo Bank, a devenit parte a grupului bancar cu acelasi nume in martie 2006, dupa transferul catre Banca CR Firenze din Italia a pachetului majoritar de actiuni. In octombrie 2007, Consiliul Concurentei a autorizat preluarea indirecta a bancii CR Firenze Romania de catre Intesa Sanpaolo.

CR Firenze Romania are o retea de 18 sucursale, din care 9 in Bucuresti.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri