Astra Asigurari a inregistrat un profit net de 6,28 milioane lei (1,48 milioane euro), in crestere cu 80% fata de 2008, potrivit datelor preliminare, in conditiile in care veniturile companiei au avansat cu aproape 4%, pana la 903,6 milioane lei, a anuntat compania.
Firma de asigurari controlata de familia Adamescu raportase in 2008 un profit net de 3,49 milioane lei.

Compania a atras anul trecut venituri totale de 903,6 milioane lei (213 milioane euro), cu 3,7% mai mari decat cele din 2008, in timp ce cheltuielile s-au majorat cu 3,4%, pana la nivelul de 897,3 milioane lei (212 milioane euro).

In prezent, grupul Nova Trade, controlat de Dan Adamescu, este actionarul principal al companiei Astra Asigurari, cu o detinere de 72,68% din actiuni, iar grupul austriac Uniqa are o participatie de 27%, pentru care a platit 10 milioane euro in 2005.

Astra Asigurari are un capital social de 192,71 milioane lei, divizat in 72,45 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 2,66 lei. Actiunile firmei de asigurari sunt listate la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ATRA.

Asigurare-Reasigurare Astra are o valoare de piata de 101,43 milioane lei (aproape 25 milioane euro), potrivit cotatiei de 1,40 lei/actiune din 11 septembrie 2008.

Astra Asigurari, unul dintre cei mai mari asiguratori de pe piata locala non-life, a incheiat un parteneriat cu echipa de handbal feminin a Oltchim Rm. Valcea, campioana Romaniei la handbal feminin, pentru care asiguratorul va furniza, atat pentru lotul de jucatoare, cat si pentru managerii clubului, o polita de asigurare de viata cu acoperirile aferente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri