MKB Romexterra Bank si-a redus pierderile cu 39% anul trecut, la 40,3 milioane lei (9,5 milioane euro), in conditiile in care activele sale au scazut cu 17% pe parcursul anului trecut, pana la 2,4 miliarde lei (570 milioane euro), potrivit datelor publicate de banca.
In 2008, banca inregistrase pierderi de 66,35 milioane lei, iar activele sale insumau 2,9 miliarde lei.

Soldul creditelor acordate de banca a scazut cu un sfert, de la 1,82 milioane lei, cat insuma la finalul lui 2008, la 1,37 milioane lei la sfarsitul anului trecut, potrivit NewsIn.

Datoriile catre clienti au crescut, in schimb, cu 8,4%, de la 1,13 milioane lei la 1,23 milioane lei, in aceeasi perioada.

Banca si-a redus numarul de sucursale de la 73 la 70, iar numarul total de angajati a scazut, de asemenea, de la 1.076 la sfarsitul lui 2008 la 891 de persoane la finalul anului trecut.

MKB Romexterra Bank a incheiat anul 2009 cu un capital social de 194,4 milioane lei, cu 11% mai mare decat la finalul lui 2008, cand era de 174,4 milioane lei.

La inceputul acestei luni, presedintele executiv al bancii, Adrian Radu, s-a retras din functie la finalul celui de-al doilea mandat, conducerea bancii urmand sa fie preluata de Dan Sandu, care este in prezent vicepresedinte executiv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri