Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, sustine ca riscul unei contagiuni in regiunea balcanica provocata de problemele financiare din Grecia este "limitat" doarece bancile grecesti sunt solvabile si au lichiditati suficiente, potrivit Financial Times.
Pe piata bacara din Romania sunt prezente mai multe institutii financiare elene, printre care Alpha Bank, National Bank of Greece, Eurobank EFG, Piraeus Bank, Emporiki, ATEbank si Marfin Bank.

Mugur Isarescu a mai precizat pentru Financial Times ca acordul de sustinere a expunerii semnat de banci la Viena va fi testat acum pentru a treia oara, dupa ce a rezistat caderii sectorului financiar la nivel global si crizei politice din Romania.

Grupurile-mama ale principalelor noua banci cu capital strain cu operatiuni in Romania au semnat, in august 2009, scrisori de angajament pentru mentinerea nivelului expunerii pe Romania si a ratei de solvabilitate a sucursalelor peste 10%.

Bancile trebuie sa isi mentina expunerea pe Romania de la nivelul de la 31 martie 2009 pana la finele lunii aprilie 2011, adica pana la incheierea acordului de finantare externa pe care tara noastra l-a semnat cu Fondul Monetar International.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri