Banca Comerciala Carpatica estimeaza pentru acest an pierderi de 94,63 milioane lei, de peste patru ori mai mari fata de cele din 2009, in conditiile in care provizioanele vor spori de la 38,69 milioane lei, pana la 160,71 milioane lei, potrivit bugetului pe 2010.
Totusi, managementul Bancii Carpatica vede un profit operational de 66,08 milioane lei in 2010, de peste trei ori mai mare fata de rezultatul din 2009, de 17,58 milioane lei, scrie NewsIn.

Pe de alta parte, oficialii bancii anticipeaza o scadere a costului de risc, avand in vedere masurile BNR in domeniul provizionarii, adica majorarea pana la maxim 0,35 a coeficientului de ajustare a garantiilor imobiliare aferente creditelor restante de peste 90 de zile sau pentru care au fost initiate proceduri judiciare.

Acest lucru "va avea ca efect reducerea nivelului necesar de provizioane care trebuie constituit pentru creditele garantate cu garantii imobiliare, cu consecinte directe favorabile asupra profitabilitatii".

Pe de alta parte, cheltuielile cu provizioanele ale bancii sunt estimate sa creasca de trei ori, de la 124,45 milioane lei, la 393,08 milioane lei.

Reprezentantii Bancii Carpatica vad un avans al creditelor de aproape 12%, la 1,46 miliarde lei, in timp ce sursele atrase de la clienti vor spori cu 7%, pana la 2,32 miliarde lei. Din acestea, depozitele vor insuma 1,96 miliarde lei.

In ceea ce priveste veniturile, Banca Carpatica si-a planificat pentru acest an incasari totale de 669,38 milioane lei, cu 11% mai mari fata de 2009, cand acestea s-au ridicat la 604,62 milioane lei.

Cheltuielile totale vor avansa in schimb intr-un ritm mai rapid, de la 625,73 milioane lei la 764,01 milioane lei.

Banca Carpatica deruleaza in prezent o majorare de capital cu 62,25 milioane lei, prin aport in numerar, dupa ce propunerea initiala a conducerii, de a strange 103 milioane lei, a fost respinsa de actionari.

Titlurile Bancii Comerciale Carpatica sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul BCC, iar banca are o valoare de piata de 230,36 milioane lei (55,6 milioane euro), aferenta cotatiei de 0,1010 lei/actiune, stabilita la inchiderea sedintei bursiere de vineri

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri