Groupama Asigurari, societate membra a grupului francez cu acelasi nume, a inceput campania de asigurare a culturilor agricole, potrivit datelor frunizate de companie.
Astfel, persoanele fizice si juridice pot sa-si asigure cantitativ productia, se mai spune in comunicatul asiguratorului. “Consideram esentiala protejarea investitiilor in agricultura, Romania avand o pozitie privilegiata din punct de vedere al potentialului agricol. Experienta anilor anteriori ne indica faptul ca nivelul riscurilor climaterice a crescut, asigurarea culturilor devenind o prioritate pentru ca investitiile agricultorilor sa nu fie compromise”, declara Denis Rousset (foto), directorul general al asiguratorului.

Conform estimarilor companiei, in prezent, piata asigurarilor agricole cuprinde circa 18% din potentialul de asigurat existent, fiind o piata tanara, in formare, dar de perspectiva.

Asigurarea culturilor agricole de la Groupama acopera mai multe riscuri, printre care cel de grindina, incendiu (din orice cauza), furtuna sau uragan, ploaie torentiala, prabusire sau alunecare de teren cultivat, inghet timpuriu de toamna si inghet tarziu de primavara.

In conformitate cu legislatia in vigoare, producatorii agricoli pot fi protejati inclusiv impotriva riscurilor catastrofale precum inghet de iarna, seceta, inundatii, ploi abundente si de durata, sau anumite boli ale plantelor de cultura.

Sistemul de tarifare porneste de la suma asigurata per hectar, calculata prin multiplicarea productiei asigurate cu suma asigurata per kilogram. In ceea ce priveste productia medie asigurata pe hectar se are in vedere statistica productiilor obtinute anterior, iar suma asigurata per kilogram se stabileste in functie de costul de productie per kg sau pretul estimat al produsului per kg la recoltare, sau o valoare intermediara.

Prima de asigurare se poate plati in rate, in cuantum si la termene convenite de comun acord cu agriculatorul.

Groupama Asigurari a fost creata in urma fuziunii dintre BT Asigurari si Asiban si a integrarii structurii de vanzari a OTP Garancia si este parte a unuia dintre cele mai importante grupuri internationale de asigurari si servicii finaciare din Europa, cu peste 16 milioane de clienti si 39.000 de angajati, la nivel global.

Groupama s-a infiintat la sfarsitul secolului XIX si desfasoara, in prezent, operatiuni in 14 tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri