Vara tumultoasa pentru sistemul de pensii private autohton, cu plecari importante din managementul companiilor.
Dorin Boboc, directorul de investitii al Allianz Tiriac Pensii Private, paraseste functia pentru a se dedica afacerilor de familie. Anuntul vine la doua zile dupa plecarea lui Besim Jawad din functia de director general al Eureko Pensii.

Mandatul lui Dorin Boboc (foto) va lua sfarsit la finele lunii in curs, urmand a fi inlocuit de Iulius Postolache, fost director de investitii al Aviva Pensii.

“Este o decizie personala. Pentru mine este o oportunitate sa duc mai departe si sa dezvolt pe o baza solida afacerea initiata de tatal meu inca din 1992”, a declarat Dorin Boboc pentru Wall-Street.

Afacerile familiei sunt in domeniul agricol si industria alimentara (morarie, brutarie).

“Avem de asemenea si niste proiecte in derulare cu fonduri europene si un proiect pe recuperare a deseurilor agricole, insa acesta va fi dezvoltat intr-un viitor mai indepartat”, a mai spus Dinu Boboc, care a petrecut 3 ani si jumatate in Allianz Tiriac Pensii (venind in companie in 2007, anul de start al pilonului II de pensii private obligatorii) si 6 ani de experienta de piata de capital.

Dorin Boboc (37 de ani) s-a ocupat de investitiile a 1,3 milioane de clienti si active in valoare totala de peste 700 de milioane de lei pe pilonul II si de aproape 50.000 de clienti ai celor doua fonduri ale companiei de pe pilonul III de pensii private facultative, care administreaza active de circa 60 de milioane de lei.

Informatia despre plecarea lui Dinu Boboc a aparut initial in publicatia Ziarul Financiar.

De asemenea, potrivit portalului de specialitate pensiileprivate.ro, fostul director de investitii al BCR Pensii, Iulian Trifu, a plecat in departamentul de trading al unei banci austriece, fiind inlocuit de Stefania-Laura Badea, fost manager de investitii pe partea de instrumente financiare cu venit fix la ING Investment Management.

Recent, Marius Popescu a fost avizat de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) in functia de director general al ING Pensii, liderul incontestabil al industriei de pensii private din Romania. El a inclouit-o pe Emilia Bunea, care a plecat pe pozitia de director financiar al ING Central Europe.

In prezent, industria pensiilor private ramane cu 4 directori generali din cei 18 initiali care au pus bazele sistemului in Romania. Cei 4 directori generali sunt Crinu Andanut (Allian Tiriac Pensii Private, care detine si functia de presedinte al Asociatiei de profil (APAPR), Ioan Vreme (Generali Pensii), Mihai Coca-Cozma (Alico Pensii) si Simona Ditescu (BCR Pensii).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri