Ministerul Finantelor Publice (MFP) a anuntat contul in care persoanele fizice pot dona bani pentru Fondul Solidaritatea, infiintat pentru diminuarea efectelor crizei economice.
MFP a precizat ca "sumele adunate in contul deschis la Trezoreria Nationala se constituie drept venituri la bugetul de stat", care "vor fi luate in calcul la rectificarile bugetare", dar nu a precizat pe ce vor fi cheltuiti acesti bani odata intrati in bugetul de stat.

Ministerul Finantelor Publice a deschis, prin Trezoreria Nationala, contul 20.37.01.02 „Venituri ale bugetului de stat - Donatii pentru diminuarea efectelor crizei economice”.

Finantele au informat astfel persoanele fizice care doresc sa ofere ajutor statului ca exista doua posibilitati de donare a banilor, "fie prin numerar, la trezoreria de domiciliu a persoanei care doneaza fonduri banesti, fie prin ordin de plata, prin care donatorii achita sumele in contul deschis la Trezorerie".

De asemenea, donatiile pot fi achitate de catre persoanele fizice si prin intermediul angajatorilor, in limita maxima a sumelor datorate de angajator acestora, pe baza dispozitiei scrise a donatorilor, care vor preciza cuantumul sumelor care se doneaza. Sumele donate prin intermediul angajatorilor vor fi achitate de catre acestia, pe baza de ordine de plata, intocmite distinct pentru fiecare donator.

"Contul are un caracter transparent. Ramane la latitudinea celor care doneaza banii sa decida daca vor sa fie facute publice sumele pe care le doneaza si numele acestora", se precizeaza intr-un comunicat al ministerului.

Datele de identificare si sumele donate urmeaza sa fie publicate pe pagina de internet a MFP in termen de 10 zile de la expirarea lunii curente, pentru luna precedenta.

Premierul Emil Boc a anuntat ca reprezentantii statului in consiliile de administratie ale societatilor cu capital minoritar de stat sunt obligati sa doneze indemnizatiile de sedinta, in caz contrar urmand sa fie retrasi din consilii daca sunt functionari sau sa fie demisi daca sunt secretari de stat sau consilieri.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri