UniCredit Tiriac Bank a inregistrat in primele noua luni din acest an un profit net de 215 milioane lei (52 milioane euro), in scadere cu 15% fata de rezultatul obtinut in perioada similara de anul trecut. Rezultatele publicate de banca sunt calculate conform standardelor internationale de raportare financiara.
Banca a inregistrat venituri de 1,023 miliarde lei (245 milioane euro) in primele noua luni ale acestui an,in crestere cu 15% fata de intervalul similar al lui 2009. Cheltuielile operationale ale bancii au crescut cu 1% fata de primele noua luni ale anului trecut. Raportul intre costuri si venituri a continuat sa se imbunatateasca, pana la 41,8%.

Rata solvabilitatii a UniCredit Tiriac Bank se plaseaza la nivelul de 12,6% potrivit standardelor romanesti de raportare financiara.

„Masurile de consolidare fiscala adoptate la jumatatea acestui an, desi erau necesare, au avut un impact negativ semnificativ asupra consumului, investitiilor si evolutiei economice in general. Recesiunea prelungita si scaderea veniturilor in randul populatiei au efecte severe asupra sistemului bancar, in termeni de calitate a activelor si venituri”, a spus Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.

Volumul activelor a ajuns la 20,2 miliarde lei (4,7 miliarde euro) la finalul lunii septembrie a acestui an, in crestere cu 1,2% fata de 30 septembrie 2009. Portofoliul de credite din bilantul UniCredit Tiriac Bank a crescut cu 13% de la inceputul anului, pana la 13,3 miliarde lei (3,1 miliarde euro), rata peste media sistemului bancar.

Depozitele clientilor s-au plasat la 9,5 miliarde lei (2,2 miliarde euro). Riscul de credit a urcat, dar ramane in continuare sub media sistemului bancar, in conditiile in care intarzierile mai mari de 90 de zile la plata ratelor au ajuns la 11,5%. Acoperirea cu provizioane a portofoliului a crescut la 7,1% potrivit IFRS.

Activele totale consolidate ale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing se plasau la 23,4 miliarde lei (5,5 miliarde euro) la finalul lunii septembrie 2010.

Capitalul social al bancii este de 2,4 miliarde lei (565 milioane euro). Profitul net consolidat al grupului a fost de 191 milioane lei (46 milioane euro) in primele noua luni din 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri